Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
11°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

Ustanovili novo lokalno akcijsko skupino (LAS)

V Nazarjah je bila v četrtek, 3. decembra, izvedena ustanovna skupščine partnerjev nove LAS za SAŠA območje. Na njej so izvolili organe in podpisali partnersko pogodbo. Prisluhnili so  kratki predstavitvi dela obeh dosedanjih LAS, ki sta delovali v Zgornji Savinjski in v Šaleški dolini. Navzoče je pozdravil tudi župan Občine Nazarje Matej Pečovnik. 

Na skupščini so se zbrali številni predstavniki partnerjev – različnih društev, zavodov, predstavniki civilne iniciative, zadrug, podjetij in občin. Potrdili so predlog, da bo  poslej na področju razvoja podeželja v obeh dolinah delovala skupna LAS. Ta se bo imenovala LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline. Zastopniki in predstavniki partnerjev so podpisali partnersko pogodbo, nato pa so izvolili organe društva LAS. Za predsednika je bil izvoljen župan Občine Ljubno Franjo Naraločnik, za podpredsednico pa direktorica Ljudske univerze Velenje Brigita Kropušek Ranzinger. Izvolili so še nadzorni odbor, ocenjevalno komisijo pa bo imenoval upravni odbor na svoji seji. Ta bo prav tako izbral vodilnega partnerja sedanje LAS. 

Obe dosedanji LAS sta v skladu z državno uredbo, ki je bila sprejeta letos poleti, že takrat začeli pripravljati strategiji za izvajanje projektov v evropskem programskem obdobju 2014-2020. Sedaj bodo delo skupaj dokončali in predlog strategije poslali na resorno ministrstvo do konca januarja 2016, to je na drugi možni rok.

V imenu novoizvoljenih organov je zbrane nagovoril Franjo Naraločnik, ki se je zahvalil za zaupanje in izrazil prepričanje, da si bodo vsi prizadevali, da bi bodoči projekti prinesli kar najboljše učinke za prebivalce tukajšnjega okolja. Ob tej priložnosti se je s knjižnim darilom zahvalil za uspešno delo in dobro sodelovanje predsednicama dosedanje zgornjesavinjske LAS Mateji Brlec Suhodolnik in šaleške LAS Mojci Kodrič.

Oglejte si tudi