Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Občina in gasilci podpisali anekse o financiranju

V četrtek, 14. januarja, je župan občine Nazarje Matej Pečovnik povabil predstavnike gasilskih društev, občinskega poveljstva in Gasilske zveze Zgornje Savinjske doline na slavnostni podpis aneksov k pogodbam o opravljanju gasilske javne službe. V aneksih je določen način in višina financiranja gasilstva v občini in na ravni zveze.

V občini Nazarje delujejo tri gasilska društva in sicer Nazarje, Gorica ob Dreti in Šmartno ob Dreti. Podpisa so se udeležili predsedniki vseh treh društev pa tudi poveljnik PGD Nazarje, ostali so bili opravičeno zadržani. Poleg omenjenih je bil prisoten še poveljnik občinskega poveljstva in predsednik ter poveljnik Gasilske zveze Zgornje Savinjske doline.

Nazarski župan je v nagovoru dejal, da se v minulem letu na območju občine na srečo niso srečevali z večjimi elementarnimi nesrečami, je pa prav proti koncu leta izbruhnil požar, v katerem je zgorelo gospodarsko poslopje. Občina se je dejavno vključila v pomoč pri odpravljanju posledic, je povedal župan in se ob tem zahvalil vsem gasilcem, ki so posredovali v tem pa tudi v drugih primerih ter priskočili na pomoč ljudem v stiski.

Tako predstavniki gasilskih društev kot občinskega gasilskega poveljstva in gasilske zveze so izrazili mnenje, da je sodelovanje med lokalno skupnostjo, gasilci in prebivalci odlično. Prav tako je na visoki ravni tudi operativno in siceršnje sodelovanje med vsemi tremi društvi.

Župan je še pojasnil, da bo občina kljub vse bolj pičlim sredstvom, ki jih dobiva iz državnega proračuna, za gasilstvo namenila prav tolikšen znesek kot leto poprej. Sledil je še slovesen podpis aneksov. 

Oglejte si tudi