Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Prostovoljci na sprejemu pri županu

V okviru Društva upokojencev Nazarje že več let uspešno deluje ekipa prostovoljcev, ki sodelujejo v vseslovenskem projektu Starejši za starejše. Ob koncu leta sta zanje župan občine Nazarje Matej Pečovnik in občinska uprava pripravila sprejem.

Kot je povedala koordinatorka projekta Starejši za starejše pri nazarskem društvu upokojencev Zora Štrucl, so tudi letos precej več kot stoodstotno uresničili zadane cilje. Člani se dobivajo na rednih mesečnih sestankih, kjer se med seboj seznanjajo z novicami, potrebami in izzivi s terena. S kakšnimi izrazitimi socialnimi stiskami se glede na to, da večina starejših v občini živi pri svojih bližnjih, ne srečujejo. Kljub temu se nekateri včasih počutijo osamljene in so obiska »svojega« prostovoljca in pogovora z njim zelo veseli.

Župan se je prostovoljcem zahvalil za njihovo prizadevnost, prosti čas, ki ga vlagajo in za razumevanje potreb starih sokrajanov. Kot majhno pozornost jim je poklonil priložnostna darilca, po uradnem delu pa so se zadržali še v sproščenem klepetu. 

Oglejte si tudi