Oceni objavo

DOBRODELNI KONCERT "ZA SMEH V OTROŠKIH OČEH" PONOVNO ZAŽAREL V VSEM SVOJEM SIJAJU

Po letih brez dogodkov smo ponovno bili priča srčnosti ljudi od blizu in daleč, saj je Športna dvorana Nazarje, z dobrodelnim koncertom, privabila številno publiko, ki je s svojo udeležbo pomagala šoli do sredstev za zagotavljanje brezplačnega šolanja učencev še naprej.

Tradicionalni koncert OŠ Nazarje "Za smeh v otroških očeh" , ki se je zgodil 9. 3. 2023, je bil poln čustev, pozitivnih vtisov in srčnosti, tako na odru kot med publiko. Že pri samih pripravah na koncert so se povezali starši in zaposleni na šoli, staknili glave in pripravili dvorano za velik dogodek. Vsi so delali le za en cilj - pomagati zbrati sredstva za vse otroke, ki obiskujejo OŠ Nazarje in podružnico v Šmartnem ob Dreti. Pridružili so se tudi številni donatorji in sponzorji ter lokalna skupnost, ki so pomagali pri organizaciji, izvedbi in darili ob žrebanju vstopnic. Strokovni delavci Vrtca Nazarje pa so poskrbeli za varstvo predšolskih otrok, ki so se pod vodstvom zaposlenih  prav gotovo tudi zelo zabavali.

Koncert, na katerega je bil odziv glasbenikov na prošnje za nastop sprejet z odprtimi rokami, se je pričel s šolsko himno učencev OŠ Nazarje. Ravnateljica OŠ Nazarje, Vesna Lešnik, je nato z navdušenjem in ponosom, s kratkim uvodnim govorom otvorila koncert,ki ga je povezoval Dejan Ikovic Bushi. Med samim koncertom so se zvrstili številni nastopajoči, s šolskim pevskim zborom je zaigral Pomurski tamburaški orkester, I zborček je predstavil svojo točko, Mladinski pevski zbor je uprizoril delček iz muzikala Najboljši prijatelji za zmeraj, pod vodstvom zborovodkinje Katje Gruber, nastopila sta harmonikaša David in Peter Suhoveršnik, Uroš Perić in Maja Keuc Amaya sta publiko popeljala v povsem drugo sfero s svojimi nastopi, zvezda in višek večera pa je bil zagotovo nastop legende slovenske zabavne glasbe, Ota Pestnerja, ki je dokazal, da kljub častitljivim letom, še vedno vzdržuje čist glas, ki se je razlegal po dvorani.

Vsi obiskovalci so lahko pred in po koncertu kupili tudi pecivo, ki so ga pekli starši in učenci s pomočjo učiteljev in izkupiček od prodaje le tega je prav tako šel v šolski sklad za brezplačno šolo.

Z zadovoljstvom vsi, ki pomagamo pri pripravi koncerta, že zremo naprej, v mislih pa se že porajajo ideje za dobrodelni koncert v prihodnjem letu.


Oglejte si tudi