Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
-0°C
SOB.
19°C
3°C
Oceni objavo

Ministra na obisku v BSH Hišni aparati Nazarje

Gospodarska zbornica Slovenije je v podjetju BSH Hišni aparati Nazarje pripravila delovno srečanje, katerega sta se  udeležila  minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič in minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek v družbi s predstavniki nekaterih drugih ministrstev. Na dogodku so sodelovali tudi poslovni partnerji BSH in predstavniki vidnejših gospodarskih družb iz zgornjesavinjsko šaleškega okolja in tukajšnje gospodarske zbornice ter župani iz občin SAŠA subregije, pa tudi poslanka v DZ Nada Brinovšek.

Udeleženci so razpravljali o več aktualnih temah, ki vplivajo na stanje gospodarstva v Sloveniji. Prva taka tema je bila izgradnja 3. razvojne osi in hitre ceste kot njene hrbtenice . Brez ustreznih prometnih povezav si tukajšnje gospodarstvo težko predstavlja nadaljevanje svoje proizvodnje oziroma možnosti oblikovanja srednjeročne strategije razvoja in delovanja.

Minister Gašperšič je izrazil pričakovanje, da bo po zaključeni javni razgrnitvi državnega prostorskega načrta (DPN) za hitro cesto Velenje-Šentrupert možno najti ustrezno rešitev in da bo vlada DPN potrdila v začetku leta 2016. Ob tej predpostavki naj bi DARS z gradnjo začel v letu 2018.

Predstavniki BSH Hišni aparati Nazarje so poleg potrebe po možnostih za ustrezno logistiko predstavili še težave zaradi preobremenjenosti stroškov dela, kar vpliva na konkurenčnost na globalnem trgu. O tej temi je spregovoril tudi gospodarski minister Počivalšek in se strinjal s povedanim ter napovedal nekaj sprememb na področju zakonodaje.

Govorili so še o neustreznosti in potrebnih spremembah izobraževalnega sistema za kadre, kakršen potrebuje gospodarstvo in o ukrepih glede poplavne varnosti.Ta zaseva tako občine kot gospodarstvo. V imenu tukajšnjih županov je temo predstavil nazarski župan Matej Pečovnik. Ob koncu so si gostje ogledali še proizvodnjo malih gospodinjskih aparatov v BSH. 

Oglejte si tudi