.
Se doma vsak dan zataknete z istim vprašanjem - kdo bo danes nesel ostanke v kanto? In to je samo začetek! Sledi smrad, ki se širi po stanovanju, in mušice, ki se z veseljem zbirajo okrog smeti. In potem je tu še neskončno pregovarjanje, kdo bo potegnil ta kratko in moral odnesti te pomije ven.
Ampak kaj, če vam povem, da obstaja način, kako se tem težavam izognemo na najbolj zabaven in uporaben način?
Predstavljamo vam Bokashi metodo - rešitev, ki bo odpravila smrad, mušice in pregovarjanje iz vašega doma, hkrati pa bo koristila okolju. In to brez zapletenih postopkov ali nerazumljivih kemikalij. Ne verjamete?
Obiščite sobotno tržnico v Nazarjah pod Bohačevim toplarjem 2. decembra dopoldne ob 9. uri in kljub napovedim mrzlega vremena vam bo ob tem, kar boste videli, slišali, otipali in povonjali, postalo toplo pri srcu.
Spoznali bomo praktičen in higienski način uporabe kuhinjskih ostankov s fermentacijo, pri kateri dobimo:
- tekoče gnojilo za bujne lončnice ali vrtnine,
- naravno čistilo za odtoke in dom,
- biološki aktivator za greznico in kompost ter
- poživljajoč dodatek za zemljo.
In to brez smradu, mušic in pregovarjanja:
"Kdo bo danes odnesel kuhinjske ostanke v kanto?" ????
Obenem bo možnost, da zastavite vprašanja o vaših izzivih.
POZOR: Če nimate svoje posode za fermentiranje ali pa jo želite podariti nekomu drugemu - trenutno poteka akcija za posip z efektivnimi organizmi in posode Bokashi Organko kar 2 za 1 na spletni strani: https://bokashiorganko.si/
---------------------------------------------------------------------
Z vami bo Tilen Gregor Urtelj, sonaravni vrtičkar
in izobraževalec na področju življenjskih veščin.
Več na omrežju Facebook: “Vrt brez prekopavanja”

