Logo MojaObčina.si
JUTRI
26°C
5°C
TOR.
25°C
6°C
Oceni objavo

Mozirski gaj je odprl svoja vrata

Mozirski gaj jev soboto, 1. aprila 2023, ponovno odprl svoja vrata. Pomlad se je namreč tudi v našem parku lepo razcvetela, sončni žarki pa nas že nekoliko razvajajo. Narcise so že odprle svoje sončno rumene kronice, mačehe smo že zasadili, verjamemo pa, da se bodo kmalu začeli odpirati tudi tulipani.

V novi sezoni bomo odprti vsak dan, tudi med prazniki in vikendi, od 9. do 19. ure, vse do sredine oktobra.

Med zaprtjem parka nismo počivali

Kljub temu, da je bil park nekaj časa zaprt, mi med tem nismo počivali. Obnovili smo nekatere objekte, med drugim črpališče, Japonski vrt in žago Venicijanko. Povsem na novo pa smo postavili prepotreben večnamenski objekt, ki bo služil za shrambo vseh naših strojev in za potrebe vzdrževalne delavnice.

Posebna novost v letošnji sezoni pa je, da bo Muzej Vrbovec iz Nazarij v stari kašči uredil predstavitveni prostor svoje dejavnosti, tako se bo naš muzej na prostem še dopolnil.

Ker želimo naš park še bolj približati domačinom, smo se v tej sezoni odločili, da smo vsem občanom Občine Mozirje ponudili nakup letnih vstopnic po polovični ceni (20 eur). Mogoče jih je bilo dobiti v TIC-u Mozirje.

Povabili vas bomo na vse tradicionalne razstave

Kot vsako leto, vas bomo tudi v tej sezoni povabili na vse naše tradicionalne razstave. Začeli bomo z razstavo tulipanov, ki se bo v resnici po svoje začela že s 1. aprilom in vabila vse do 7. maja. Višek razstave tulipanov bo od 27. 4. do 2. 5.. Kaj vse se bo takrat dogajalo, vam še sporočimo, zato nas le spremljajte še naprej.

V avgustu vas bomo ponovno povabili na razstavo eksotičnih živali in poletnega cvetja, ki jo prirejamo z dolgoletnimi partnerji, Društvom ljubiteljev eksotičnih živali Bioexo.

Septembra se bomo ponovno pobarvali v jesenske barve in vas povabili med buče in jesensko cvetje. Obeta se tudi tekmovanje za najtežjo bučo.

Po krajšem zaprtju v oktobru in novembru bomo park decembra tudi letos ponovno odprli za priljubljeno razstavo Božična bajka Slovenije, ki jo prirejamo s partnerji Time4Tales.

Seveda pa se tudi to sezono obeta nekaj dodatnih atraktivnih dogodkov. Že v tem trenutku lahko izpostavimo junijski dogodek. 17. junija bo namreč v Mozirskem gaju potekal veliki koncert ob 50-letnici GŠ Nazarje.

Vabimo vas, da nas spremljate in obiskujete tudi to sezono. Iskreno veseli bomo vašega obiska. Kmalu vas povabimo na višek razstave tulipanov, sedaj pa vas pozivamo, da se nam pridružite od 1. aprila dalje in z nami pozdravite pomlad ter novo sezono.

vir: mozirskigaj.com

Oglejte si tudi