Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Razstava tulipanov in pomladnega cvetja v Mozirskem gaju se nadaljuje

Višek razstave tulipanov in pomladnega cvetja v Mozirskem gaju z dodatnimi aktivnostmi je sicer za nami, a to še ne pomeni, da je zaključena tudi sama razstava. Pravzaprav se tulipani še odlično držijo, najpoznejše sorte pa se bodo v teh dneh šele odprle. Sprehod po cvetočem Mozirskem gaju bo tako še vedno pravo doživetje.

Kljub slabši napovedi, se je vreme večino dni v času viška razstave kar dobro držalo. Domači obrtniki so tako lahko postavili stojnice, risani junaki so se vsaj 2 dni lahko sprehajali po parku, potekale pa so tudi druge aktivnosti.

Z obiskom smo bili zadovoljni

Z obiskom smo bili zadovoljni, obiskalo nas je namreč kar okrog 5.000 obiskovalcev. Če bi nas sonček pobožal še 2. maja, bi sicer zagotovo dosegli naša pričakovanja. Tako smo jih za malo zgrešili, a nič zato, vseeno smo veseli in hvaležni prav vsakomur, ki je park v teh dneh obiskal. Seveda pa vas z veseljem pričakujemo tudi v prihajajočih dneh.

Zasadili smo preko 50 sort tulipanov. Tako zgodnje, srednje kot tudi pozne sorte, zato bodo številni tulipani cveteli še vsaj do 15. maja. Vabljeni torej vsak dan, od 9. do 19. ure.

Nov razstavni prostor Muzeja Vrbovec

Poleg razcvetenih gredic in naših zgodovinskih objektov, vas v eni od kašč po novem čaka razstavni prostor Muzeja gozdarstva in lesarstva Vrbovec. Tam si lahko ogledate nekaj malenkosti in vsaj na hitro spoznate muzej.

Še vedno vas pričakujejo tudi naši tematski vrtovi. Vsak je res nekaj posebnega. Pa tudi naši zgodovinski objekti, skozi katere boste odpotovali v preteklost vsaj za trenutek ali dva.

Lahko se že popeljete s Ponyem

Prav tako smo poskrbeli še za eno manjšo novost. Letos smo tradicionalni foto natečaj, ki ga organiziramo skupaj s Turna Rog bikes – Pony kolo, začeli že konec aprila, tako lahko že sedaj s kolesom raziščete park, se na njem fotografirate in si morda prislužite prav to turkizno Pony kolo, ki vas čaka v Mozirskem gaju.

Fotografije lahko pošiljate na pony.gaj@gmail.com do sredine septembra. Pošljete lahko le po 1 fotografijo. Ne pozabite pripisati najljubšega kotička Mozirskega gaja ter kategorije za katero se potegujete: družinska fotografija, odštekana fotografija ali umetniška fotografija, ter vaše osebne podatke: ime in priimek, naslov, telefonska in mail. Fotografije bodo objavljene v albumu na naši FB strani. Mimogrede, fotografije, ki bodo prejele po našem mnenju »kupljene« všečke, bomo nemudoma diskvalificirali.

Po tri fotografije iz vsake kategorije, ki bodo prejele največ všečkov, se bodo uvrstile v finale. V finalu pa bo strokovna komisija v vsaki kategoriji izbrala zmagovalno fotografijo. Ustvarjalec le-te bo dobil vstopnice za Mozirski gaj ter še kakšno malenkost. Komisija bo med finalisti izbrala tudi skupno najboljšo fotografijo, s katero si bo fotograf zaslužil turkizno Pony kolo, ki vas že čaka v Mozirskem gaju. Med obiskom vam tako zagotovo ne bo dolgčas.

Začutite torej čarobnost cvetoče pomladi v Mozirskem gaju še do 15. maja. Vsak dan, od 9:00 do 19:00. Dobrodošli!

(vir: mozirskigaj.com)

Oglejte si tudi