Logo MojaObčina.si
DANES
28°C
12°C
JUTRI
30°C
13°C
Oceni objavo

Nekaj pojasnil glede del na Cesti na Rožnik

Na občini smo prejeli nekaj vprašanj v zvezi z deli na Cesti na Rožnik. V nadaljevanju posredujemo odgovore v zvezi z obnovo ceste, gradnjo kanalizacije in vodovoda. Vsi ti projekti se financirajo iz različnih virov, ki pa jih je občina povezala z namenom, da bi bila obnova čim bolj učinkovita, saj bo potekala v daljšem časovnem obdobju.

  • Občina Mozirje obnavlja Cesto na Rožnik s sredstvi, ki jih je za obnovo prejela v okviru neurja iz leta 2022. Projekt je bil pregledan in potrjen na Ministrstvu za okolje in prostor (MOP). V cestno telo se vgrajujejo še cevi za vodovod in kanalizacijo z namenom, da se v obnovljeno cestno telo kasneje ne posega več.
  • Kanalizacijsko omrežje na Rožniku je predvideno, kot del aglomeracije Mozirje (ID 8186). Sama širitev omrežja še ni zaključena, saj se dokončanje načrtuje med letoma 2025 in 2027. Širitev kanalizacijskega omrežja se bo financirala v okviru Dogovora za razvoj regij (DRR).
  • Obnova in širitev vodovodnega omrežja je del širšega projekta “Letošč”, ki je skupni projekt petih občin. Projekt se bo delno financiral iz sredstev poplavne obnove 2023, delno pa iz sredstev DRR, v obdobju med letoma 2025 in 2027.

Po končani gradnji, bo možna priključitev na vodovodno in kanalizacijsko omrežje. Zavezanci so pred priklopom dolžni poravnati še komunalni prispevek za vodovod in kanalizacijo.

Za dodatne informacije lahko pišete na elektronski naslov obcina@mozirje.si.

Oglejte si tudi