Logo MojaObčina.si
DANES
27°C
12°C
JUTRI
29°C
14°C
Oceni objavo

ZLATE UČENCE POZDRAVIL TUDI EVROPSKI PRVAK

Ob zaključku šolanja je županja Majda Potočnik na tradicionalni sprejem povabila devetošolce, ki so dosegli odlični uspeh, pridružil pa se jim Erik Rosenstein, ki je v soboto v hrvaškem Oriovacu osvojil naslov in majico evropskega prvaka v ultrakolesarstvu.

Šestim zlatim učencem, ki so vsa leta dosegli odlični uspeh, sta se pridružila dva letošnja odličnjaka, spremljali pa so jih ravnatelj Peter Podgoršek ter razredničarja Branka Lipnik in Tadej Blatnik. Sprejema so se udeležili Laura Polak, Daša Ovčar, Ajda Julija Ozimic, Matic Atelšek, Jaka Hrovat, Jure Matko, Matija Koren in Urh Turk. V uvodnem pozdravu je županja Potočnikova predstavila delo občine, ravnatelj Podgoršek povedal, da je tudi ta generacija med šolanjem doživljala različne preizkušnje, še zlasti v času kovida. Učence jeseni čaka prehod na srednjo šolo. Polovica od osmih odličnjakov bo šolanje nadaljevala na gimnazijah, polovica pa se je odločila za tehnične poklice.

Zlate učence je pohvalil ultrakolesar Erik Rosenstein, ki je v zanimivi pripovedi prepletal šport s šolanjem in podjetništvom. Posebej je spregovoril o pripravah in preizkušnji v Oriovacu, kjer je v 12 urah v močni konkurenci in hudi vročini prevozil 462 kilometrov. Tudi ta tekma je bila po Erikovem mnenju dokaz, da človek zmore marsikaj, če svoje uspehe niza postopoma, korak za korakom, pri svojem delu pa je dosleden in vztrajen. V živahnem pogovoru z mladimi je predstavil kar nekaj svojih izkušenj, utrinkov s tekmovanj in anekdot.

Oglejte si tudi