Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
2°C
PET.
17°C
2°C
Oceni objavo

Gasilski posvet predsednikov veteranskih komisij gasilskih društev

Komisija za veterane na nivoju Gasilske regije Dolenjska, ki ji predseduje Franc Šinkovec iz GZ Šentjernej, je pretekli teden organizirala posvet predsednikov komisij veteranov iz društev Gasilskih zvez Novo mesto, Šentjernej in Trebnje.

Udeleženci so se zbrali v Mokronogu, v najstarejšem društvu Gasilske zveze Trebnje, ki letos obeležuje 140-letnico delovanja in v teh dneh organizira tudi svečano praznovanje.

Uvodoma jih je nagovoril predsednik regijske komisije veteranov Franc Šinkovec, poveljnik društva gostitelja, Matjaž Lovše, ter predsednik Gasilske zveze Slovenije, Janko Cerkvenik, ki je zbranim poleg pozdrava namenil še nekaj več informacij in gasilskih aktualnosti, s poudarkom na organizaciji Gasilske olimpiade Celje 2022, s povabilom, da se tega zgodovinskega dogodka ogleda čim več gasilk in gasilcev v času med 17. in 24. julijem letos.

Nato so se vsi udeleženci prepeljali na Malkovec do Vinskega dvora Deu, kjer jih je pozdravil še namestnik predsednika Regijskega sveta Gasilske regije Dolenjska Aleš Medle.

Temu je sledilo predavanje priznanega urologa dr. Borisa Pogačarja, ki je vse udeležence zelo navdušilo.

Po dveh letih zatišja je bil ta posvet prijetna popestritev in srečanje hkrati v živo, da so se udeleženci poklepetali med seboj, izmenjali mnenja v času malice, ki je sledila predavanju in ogledu vinske kleti ter Malkovec zapustili s prijetnimi in optimističnimi občutki.

                                                                                                                                                                                      Gasilska zveza Trebnje

Oglejte si tudi