Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
13°C
JUTRI
20°C
5°C
Oceni objavo

VELIKONOČNI POHOD 2023

V ponedeljek, 10. aprila 2023, se nas je velika skupina pohodnikov podala na velikonočni pohod. Zbrali smo se na AP Mislinja, kjer smo se po pozdravu in skupinskem fotografiranju podali na pot. V začetku smo hodili po asfaltirani kolesarski stezi, pri mostu v Završah pa smo zavili v gozd in se po zelo strmi stezi povzpeli do Črepiča, kjer smo si oddahnili, se odžejali in okrepili s prigrizki.

Pot smo nadaljevali proti Fričevemu vrhu. S prvega doseženega vrha smo se spustili do ceste in se čez nekaj časa ponovno napotili na gozdno stezo, ki se proti vrhu ponovno postavi pokonci. Na drugem doseženem vrhu smo si med počitkom znova nabrali novih moči. S tega vrha smo se spustili na travnik, s katerega je bil lep razgled na Mislinjsko dolino na eni strani in na Završe z obema cerkvicama na drugi strani. S travnika smo se po krajši gozdni stezi spustili do ceste, po kateri smo prišli do lovske koče, kjer smo se ustavili in si privoščili kavico in pijačo.

Pred nami je ostal samo še spust do Mislinje. Od lovske koče smo precej časa hodili po asfaltirani cesti, pri teniškem igrišču pa smo ponovno krenili na gozdno stezo, ki nas je pripeljala do kmetije Foltan, od koder se nam je odprl lep pogled na Mislinjo. Ko smo se naužili pogledov na dolino, smo se spustili do picerije Vagon, kjer smo zaključili tokratni pohod.

Skupaj smo preživeli prijeten dan, poln lepih doživetij, in ob slovesu smo si zaželeli, da bi se čim prej ponovno srečali.


Vodnika:

Hribar Jože

Fekonja Albina

Oglejte si tudi