Logo MojaObčina.si
DANES
4°C
2°C
JUTRI
8°C
2°C
Oceni objavo

V občini Mislinja imamo Kmetico leta!

Zveza kmetic Slovenije je namreč ob svetovnem dnevu kmetic ta naslov podelila Majdi Sinreih s Kozjaka.

Ob vrnitvi z osrednjega dogodka, ki je tradicionalno potekal v Zagorju ob Savi, jo je sprejel župan Občine Mislinja, Bojan Borovnik.

Ob vrnitvi je dejala, da se tega naziva nikakor ni nadejala in še vedno ne dojame, da so izbrali ravno njo. Povedala je, da je ponosna na svoje delo in na domač kraj ter lepo naravo, ki jo obdaja, a meni, da bi si ta naziv zaslužila vsaka kmečka ženska.

Majda je tudi prva članica Društva kmetic Mislinjske doline, ki je prejela ta laskavi naziv, na včerajšnji slovesnosti so jo spremljale vse društvene kolegice, tudi iz Mežiške in Dravske doline.

Majda doma podpira »tri vogale pri hiši, kljub temu pa vedno najde čas in energijo za to, da se pošali, širi dobro voljo in z ljubeznijo do domače pesmi ter ljudske glasbe s kmečkimi kolegicami skupine Bršljanke razveseljuje tako sokrajane kot številne prebivalce Mislinjske doline in širše.

Gospe Majdi Sinreih s spoštovanjem do njenega dela in prejetega naziva iskreno čestitamo z željo, da ostane zdrava in še naprej tako optimistična, kot doslej!

vir: občinska spletna stran



Oglejte si tudi