Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
13°C
JUTRI
20°C
5°C
Oceni objavo

PRVOMAJSKI POHOD IN SREČANJE OBČANOV V ZAVRŠAH

Letos mineva 40 let, odkar smo planinci PD Mislinja prvič organizirali prvomajski pohod in srečanje občanov v Završah. Kasneje sta se nam pri organizaciji dogodka pridružila Kulturno društvo Završe in leta 1994 še novoustanovljena Občina Mislinja.

Letošnje srečanje je bilo 37. po vrsti, saj je enkrat odpadlo zaradi vremena in dvakrat zaradi korone. Letos pa sta lepo vreme in napovedan nastop Ansambla Saša Avsenika na igrišče podružnične osnovne šole v Završah privabila veliko število obiskovalcev. Po tradiciji so uradni del najavili strelci z možnarji iz Strelskega društva Možnar in Babnikova godba, ki je zaigrala državno himno. Nato je sledil govor župana Občine Mislinja Bojana Borovnika. Kulturni program so za obiskovalce pripravile skupine KD Završe. V imenu PD Mislinja je udeležence pozdravil še predsednik društva Ivan Arko.

Po uradnem delu smo planinci vsem navzočim postregli klobase, ki jih je častila Občina Mislinja. V nadaljevanju je za dobro voljo poskrbel Ansambel Saša Avsenika, tako da sta se druženje in dobra volja nadaljevala do poznih popoldanskih ur. 

Na tem mestu se zahvaljujemo KD Završe, ki je angažiral priznani ansambel in poskrbel za finančno kritje. Prav tako upamo, da bomo tudi v bodoče nadaljevali z našo tradicijo in da se prihodnje leto ponovno srečamo na pohodu in srečanju občanov v Završah.

 

Oglejte si tudi