Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

Čiščenje pohorskih planj 2020

Planinci Planinskega društva Mislinja na prostovoljni akciji na Pohorju

 

Na območju pohorskih planj se v okviru projekta LIFE Ohranjanje in upravljanje suhih travišč v Vzhodni Sloveniji (Življenje traviščem/Life to grasslands) izvajajo aktivnosti za revitalizacijo travnih površin.

Pod pokroviteljstvom Zavoda RS za varstvo narave, Občine Zreče, Občine Mislinja, Sklada za naravo Pohorja, Zavoda za gozdove RS in Unitorja d.o.o.je letošnja že enajsta tradicionalna prostovoljna akcija potekala v soboto, 3.10., na Rogli.

Na povabilo organizatorjev se je s skupino planincev tradicionalno odzvalo tudi naše društvo. Kljub napovedi slabega vremena in organizacije akcije v skladu z navodili NIJZ glede varstva pred COVID-19 z omejenim številom sodelujočih, se je na Rogli zbralo 25 prostovoljcev, ki so odstranjevali podrta drevesa in suhe veje. S svojim delom so pripomogli k povečanemu obsegu in izboljšanju kvalitete travnih površin. S tem se ohranja tudi značilna podoba pohorske krajine. Seveda ne smemo zanemariti še izboljšanja pogojev za ogrožene živali in rastline.

Ob prijetnem vzdušju ja čas kar hitro minil. Na zaključku so organizatorji poskrbeli za malico v gostinskem lokalu na Rogli.

 

Zapisal: Ivan Arko

Oglejte si tudi