Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
6°C
JUTRI
16°C
-3°C
Oceni objavo

Sejem sadik in cvetja 2015

Turistično društvo Mislinja je tudi letos pripravilo tradicionalni sejem sadik in cvetja. Letošnja ponudba na sejmu je bila nekoliko bolj pestra kot prejšnja leta. Organizatorji so lahko zadovoljni z dobro udeležbo obiskovalcev sejma.
Turistično društvo Mislinja je z omenjenim sejmom pričelo kaj kmalu po tem, ko so v Mislinji ustanovili svoje lastno turistično društvo.

 

Pobudnica za to prireditev je bila takratna predsednica društva Leopoldina Bezljaj, ki je tudi sicer najstarejša članica v društvu in še vedno rada pomaga pri organizaciji in izpeljavi številnih prireditev, ki jih društvo prireja v okviru svoje dejavnosti.

 

Sedaj vodi društvo predsednik Drago Pogorevc, ki si je zadal nalogo, da bo nekoliko popestril delo društva.

 

Ta njegova prizadevanja smo lahko opazili tudi na letošnjem sejmu, saj so se tokrat na sejmu poleg ponudbe sadik in cvetja predstavljali tudi drugi razstavljalci. Med njimi smo opazili tudi ponudbo pridelkov iz domačih kmetij, ponudniki iz pobratene občine Središče ob Dravi pa so na svoji stojnici ponujali tudi bučno olje, bučna semena in namaze iz bučnic.

 

Prireditev je tako, kot vrsto let nazaj, povezoval Marjan Križaj. Tokrat so se na sejmu tudi predstavili kandidati za novega župana občine.

 

Desetega maja bomo namreč v Mislinji volili novega župana zaradi smrti dosedanjega župana Franca Šilaka. Živko Jeseničnik, sicer samostojni podjetnik, ki prav tako kandidira na teh županskih volitvah, je obiskovalcem brezplačno ponujal sadike čebule, ki dosega nadpovprečno velikost. Največje primerke te čebule naj bi prejemniki sadik predstavili na prireditvi "Pozdrav jeseni", ki jo domače turistično društvo prireja vsako leto na Foltanovi kmetiji nad MiIslinjo.

 

Oglejte si nekaj fotografij s tega sejma!

Oglejte si tudi