Logo MojaObčina.si

Mislinja

DANES
20°C
6°C
JUTRI
13°C
8°C

POZDRAV JESENI 2020

Pozdrav jeseni letos nekoliko drugače

Ker je letos tradicionalna prireditev Pozdrav jeseni zaradi znanega vzroka žal odpadla, smo se člani Planinskega društva Mislinja kljub temu odločili, da v nedeljo, 27. septembra, organiziramo srečanje s člani Turističnega društva in člani športnega društva Središče ob Dravi.

Že nekaj let smo v okviru prireditve Pozdrav jeseni povabili člane omenjenih društev iz Središča ob Dravi na krajši pohod, kjer smo jim predstavili delček naših krajev. Letos smo jim organizirali pohod v Deželo škratov. Kljub nizkim temperaturam nam je bilo vreme naklonjeno. V sončnem jutru smo na pot krenili s parkirišča nasproti gostišča Murko po gozdni učni poti do Rahtelovega vrha. Tam smo vstopili v ”Deželo škratov” in po dveh kilometrih prispeli na rob škratovega gozda. Tu so nam škrati, člani kulturno-etnološkega društva Dežela škratov, postregli z okusno enolončnico in domačim pecivom. Dobro podloženi in dobre volje smo se nato podali še v škratov gozd. Tu sta nas pri vhodu pričakaa pravi škrat in škratica, ki sta nas popeljala na ogled bajeslovnih bitij v škratov gozd. V kašči smo srečali Žitne škrate, pri ribniku Povodnega moža, nato še Ajdovsko deklico in Perlamndeljce v rudniku ter na koncu še Vile. Nazaj grede smo videli Škopnika, ob koncu gozda pa nas je pričakala še Divja jaga z divjimi psi.

Po vseh doživetjih in novih spoznanjih smo se zadržali še v prijetnem druženju, ki se je zavleklo v pozno popoldne. Kljub upoštevanju vseh zahtev in priporočil NIJZ  (število udeležencev, medsebojna razdalja, uporaba zaščitnih sredstev in razkuževanje) smo spoznali, da nas sedanja situacija še bolj zbližuje in da vsi potrebujemo takšna druženja. Dobre volje in z obljubo, da s podobnimi druženji nadaljujemo, smo se podali vsak proti svojemu domu.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi