Logo MojaObčina.si

Mislinja

JUTRI
14°C
3°C
PET.
15°C
6°C

Pohod na Triglav 2020

PD Mislinja vsako leto meseca avgusta organizira pohod na Triglav. Letos je bil 20. in 21. avgusta. Pohoda se je udeležilo 20 planincev.

Naša vsakoletna zvesta vodnika Tine in Danilo sta se odločila, da se do Kredarice povzpnemo po Tominškovi poti. Malo pred 7. uro sta nam dala napotke za hojo, katere smo vsi dosledno spoštovali. Prekrasno jasno in nekoliko sveže jutro nas je kar vabilo, da si ogrejemo malo otrple in hladne mišice. 

Z vmesnimi počitki smo ob 13. uri prišli do Kredarice. Ob pogledu proti našemu očaku smo videli skoraj neprekinjeno kolono pohodnikov.

Po počitku in okrepčilu smo se ob 15. uri odpravili proti vrhu. Kolona pohodnikov se je v tem času precej razredčila, tako da pri vzponu nismo imeli težav. Na vrhu je bilo kar nekaj planincev, saj se ob lepem sončnem vremenu nikomur ni mudilo.

Med nami sta bila dva prvopristopnika: Ana-13 let in Erik-17 let. Oba smo krstili in jima podelili planinsko ime. 

Srečno smo se vrnili na Kredarico. Po krajšem počitku je g. Tine daroval sv. mašo v kapelici Marije Snežne. Maše se je udeležilo tudi nekaj drugih planincev.

Zbudili smo se v čudovito jasno in toplo jutro. Po zajtrku smo se okrog 8. ure odpravili v dolino Krme. Vreme nam je omogočilo prelep razgled na okoliške vrhove in na Triglav. Srečno smo prispeli v dolino, kjer nas je čakal prevoz in hladno pivo, s katerim nas je počastil prevoznik Miki.

Ustavili smo se še na Brezju ter se z mašo in pesmijo zahvalili za vse lepote gora in srečno prehojeno pot. Hvala Tinetu in Danilu za lepo vodenje in sproščeno vzdušje.

 

Besedilo: Ana Perše

Fotografije: Janja Čebulj

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi