Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

PODELITEV NAJVIŠJIH PRIZNANJ PZS

Mirko Sušec – prejemnik spominske plakete PZS

Planinska zveza Slovenije na svečani prireditvi, ki se zgodi v začetku decembra, vsako leto podeli najvišja priznanja PZS kot skromno nagrado in izraz spoštovanja prejemnikom za njihovo dolgoletno in požrtvovalno prostovoljno delo. Na prireditvi se podelijo svečane listine PZS in spominske plakete PZS.
V lanskem letu zaradi razglašene epidemije prireditve ni bilo možno izpeljati. V upanju, da se epidemiološka slika izboljša, so se organizatorji odločili, da se izvedba prireditve prestavi. Ker pa se iz meseca v mesec razmere niso spremenile, je vodstvo PZS svečano prireditev izpeljalo v petek, 19.marca, na sedežu PZS v Ljubljani.
Na svečanosti je bila v uvodu predvajana planinska himna. Nagrajence je pozdravil in nagovoril predsednik PZS Jože Rovan. Slavnostna govornica, Marija Štremfelj je udeležence nagovorila preko video zveze. Priznanja pa sta dobitnikom podelila predsednik PZS in novi generalni sekretar Damjan Omerzu.
Nagrajenci so bili razdeljeni v štiri skupine. Vsaka skupina je dobila svoj časovni termin. Tako so organizatorji lahko ustrezno upoštevali vse zaščitne ukrepe NIJZ. V drugi skupini je bil vabljen tudi član našega društva, Mirko Sušec, ki je prejel spominsko plaketo za visok življenjski jubilej ter za uspešno in predano delovanje v planinski organizaciji. V obrazložitvi je bilo med drugim zapisano: »Če se ozremo nazaj, ocenimo vrednote prehojenih poti, društvenega planinskega dela, se s pozornostjo spoštljivo zahvalimo planinstvu predanemu, mirnemu in tihemu Miroslavu Sušcu, ki je bil več kot trideset let gonilna sila pri skrbi za naše planinske poti, pridobivanju in mentorstvu novim markacistom. Poleg tega pa je bil tudi dvajset let društveni praporščak.«

Mirku želimo predvsem zdravja in da bo še naprej vzor in navdih mladim planincem in markacistom.

Oglejte si tudi