Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
0°C
JUTRI
22°C
4°C
Oceni objavo

LICENČNO IZPOPOLNJEVANJE

LICENČNO IZPOPOLNJEVANJE VODNIKOV PZS

 

V nedeljo, 29. januarja 2023, smo se dve vodnici in vodnik PD Mislinja udeležili licenčnega izpopolnjevanja za vodnike PZS na Ribniški koči.

Zbrali smo se ob 9. uri in se podali proti Ribniški koči. Pot do koče je bila zelo zanimiva. Z avtomobilom, ki ga je vozila Anka Tretjak, smo se iz Doliča zapeljali do slikovite Dravske doline, kjer smo na koncu Radelj ob Dravi zavili mimo Vuhreda do Ribnice na Pohorju. Tukaj se je cesta zožila in postala vedno bolj zasnežena.Vožnja je postala še bolj pestra, ko smo se kar naenkrat morali ustaviti. Na sredi klanca se je namreč ustavil avtomobil, ki smo ga nekako spravili na rob ceste. Medtem ja Anka že namestila verige, tako da smo srečno prispeli do parkirišča, od koder nas je čakalo še dobre pol ure hoje do koče.

V koči so nas že pričakali inštruktorji, ki so nam v teoretičnem delu usposabljanja predstavili tehnično opremo, potek reševanja izpod plazu in potek dela na terenu. Po teoretičnem delu smo se odpravili na teren, kjer smo v praksi spoznali uporabo plazovne žolne, sondiranje in odkopavanje ponesrečencev, prerez snežne odeje, gibanje v snegu, uporabo krpelj in derez ter ustavljanje s cepinom.

Po praktičnem delu smo se vrnili v učilnico, kjer so nam postregli z kosilom. Po kosilu smo imeli še krajšo analizo akcije, potem pa smo odšli vsak na svoj dom s spoznanjem, da smo pridobili nova znanja, ki nam bodo pomagala pri vodenju.

 

Načelnik OVO MDO Koroška: Peter Zupanc

Oglejte si tudi