Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

IZLET PO ROGLI

IZLET PO ROGLI

V soboto, 3. septembra 2022, smo se zapeljali na Roglo z namenom prehoditi na novo markirano pot, imenovano Pot k izvirom rek. Naša pot se je pričela na Rogli pri panoju Pohorje. Najprej smo hodili po asfaltu, a smo se kmalu napotili na gozdno stezo. Pot do izvirov Hudinje je nekaj časa speljana po markirani planinski poti Rogla-Mislinja. A po dobre pol ure hoje so nas oznake za novo pot usmerile v levo in po nekaj minutah smo prispeli do izvirov Hudinje.

Bili smo navdušeni nad pogledom, ki se je odprl pred nami. Poleg naravnih lepot prostor pohodniku ponuja tudi informacijsko tablo, kjer so zapisani vsi pomembni podatki o tej točki nove poti.

Od izvirov smo se vrnili na markirano pot, po kateri smo hodili še nekaj časa. Na današnjem izletu smo izpustili obisk izvira Pake in sledili smernim tablam, ki so nas usmerile proti Lukovemu slapu. Do slapa vodi gozdna steza, ki se precej spusti do reke Mislinje, ki smo jo prečkali, in se povzpeli do gozdne ceste, ki nas je mimo vikendov in gozdarske hiše pripeljala do slapa.

Ogledali smo si slap, naredili nekaj fotografij in se po gozdnih poteh povzpeli do Komisije in naprej do izvira Mislinje, kjer smo si privoščili daljši počitek. Tu smo se okrepčali in odžejali na klopcah, ki jih je postavilo Turistično društvo Mislinja. Ko smo si nabrali novih moči, smo se odločili, da obiščemo še Lovrenška jezera, saj je bilo vreme lepo in se nikomur ni mudilo domov.

Po dobri uri in pol prijetne hoje po gozdu smo prispeli do jezer. Sprehodili smo se po narejenih lesenih poteh, naredili nekaj posnetkov in občudovali lepo naravo. Vračali smo se po drugi poti.

Preživeli smo lep in zanimiv dan. Prijetno utrujeno smo se vkrcali v kombi in srečno prispeli vsak na svoj dom.

 

Vodnika: Jože Zaveršnik

               Peter Zupanc

 

Oglejte si tudi