Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Izlet po Pohorju

V soboto, 3.10.2020, bi moralo biti srečanje koroških planincev, ki je zaradi koronovirusa odpadlo. Da pa ne bi kar sedeli doma, smo se odločili organizirati pohod po Pohorju.

Z avtomobili smo se zapeljali do Grmovškovega doma, od koder smo se po gozdni cesti napotili proti koči na Pesniku. Ko smo stopili iz avtomobilov nas je pozdravil močan veter, zato smo se toplo oblekli. Med hojo po cesti pa vetra nismo čutili, saj smo hodili v zavetju smrek.

Po dobrih dveh urah prijetne hoje smo prispeli do koče, kjer smo se ustavili za krajši čas.

Malo smo poklepetali, popili kavico in se podkrepili z dobrotami, ki smo jih prinesli v nahrbtniku.

Po počitku smo pot nadaljeva po gozdnih stezicah, proti Ribniški koči. Pot je bila na nekaterih mestih precej strma, a nam ni delala preglavic. Med potjo smo lahko opazovali naravo in ob opazovanju našli tudi par jurčkov, ki so letos prava redkost. Dobro razpoloženi smo prispeli do koče.

V koči je bilo prav prijetno toplo, tako da se nam jo ni nič mudilo zapustiti, a nam na koncu ni preostalo drugega kot vstati in se napotiti proti Črnemu vrhu in naprej do Grmovškovega doma, kjer smo imeli avtomobile.

Pred kočo smo naredili še skupinsko fotografijo.

Med hojo smo lahko opazovali jerebike, ki so izstopale s svojimi rdečimi sadeži. Proti vrhu pa so nas pozdravile prve dežne kapljice, ki so nas spremljale do Grmovškovega doma, kamor smo prispeli premočeni, a kljub temu veseli. Preživeli smo prijeten dan, poln lepih dogodivščin.

Oglejte si tudi