Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
0°C
JUTRI
11°C
-1°C
Oceni objavo

IZLET PO BOHINJSKIH PLANINAH

V torek, 7.9.2021, smo se z avtobusom zapeljali do Rudnega polja. S parkirišča smo se napotili proti planini Zajamniki. Hodili smo po gozdni cesti, skozi smrekove gozdove in mimo pašnih planin. Po dobri uri in pol smo prišli na planino Zajamniki. Pri planinskem stanu smo se ustavili in malo odpočili. Marsikdo si je tu privoščil tudi kislo mleko.

Spočiti smo se povzpeli še na jugovzhodni del planine, od koder smo lahko videli celotno ulico pastirskih stanov. Z vrha pa je bil tudi zelo lep razgled na cele Julijske Alpe.

Proti Koči na Uskovnici smo del poti hodili po isti gozdni cesti. Po slabi uri hoje pa smo v križišču zavili proti koči.

Koča je bila zaradi obnove žal zaprta, zato smo na planini naredili samo skupinsko fotografijo, se naužili lepih razgledov in se napotili naprej proti planini Voje.

Pot proti planini je prav tako speljana po gozdnih poteh. Vendar je bila potrebna velika previdnost, saj je pot zelo strma. Po dobri uri hoje smo srečno prispeli do slapa Mostnice. Ko smo si ga ogledali in poslikali, smo nadaljevali proti Koči na Vojah. Hodili smo po makadamski cesti, ki je speljana po dolini Voje. Pri Koči na Vojah smo si privoščili krajši počitek, ker se nam je mudilo zaradi šoferja, ki so se mu iztekale ure za vožnjo.

Od koče smo se spustili do Stare Fužine po slikovitih koritih Mostnice. Občudovali smo lahko skalo v obliki slončka, korita, polna zeleno modre vode, in prečili Hudičev most, na katerega je vezana legenda o nastanku.

Srečno smo prispeli v Staro Fužino, kjer nas je čakal avtobus. Polni lepih vtisov smo se vkrcali na avtobus, ki nas je srečno pripeljal do doma. Bil je lep dan, poln lepih doživetij.

Vodnika: Peter Zupanc in Danilo Kete

Oglejte si tudi