Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
0°C
JUTRI
11°C
-1°C
Oceni objavo

IZLET NA LIMBARSKO GORO

V torek, 7.12.2021, smo se zapeljali do Gradiškega jezera. Gradiško jezero je mokri zadrževalnik na reki Drtiljščici, katerega osnovni namen je zmanjšati ogroženost pred poplavami v srednjem in spodnjem toku Radomlje.

Pri jezeru smo se pripravili za pohod in potem krenili proti Limbarski gori. Najprej smo hodili po makadamski cesti ob jezeru, a smo kmalu zavili v gozd na gozdno stezo. Ko smo prišli iz gozda, smo stopili v naselje Vinje in od tu smo se povzpeli še do naselja Negastrn, kjer smo zapustili asfaltno cesto. Do vrha Limbarske gore je pot raznolika, saj smo nekaj časa hodili po makadamski cesti, pa po kolovozu, pa spet po asfaltu. Na zadnjem delu poti, ki vodi skozi gozd, so nas na vsakem koraku pozdravljali palčki. Po prihodu iz gozda nas je čakal samo še vzpon do cerkvice, kjer se v jasnem vremenu ponujajo zelo lepi razgledi po okolici. Tokrat nas je na žalost celo pot spremljala megla.

Pri cerkvici smo se okrepčali in potem nadaljevali pot proti Golčaju. Vmes smo se ustavili še pri cerkvici sv. Neže. Od tu nas je čakal samo še spust do Blagovice, kjer nas je čakal prevoz.

Kljub ne najlepšemu vremenu smo skupaj preživeli nekaj lepih uric.

Vodnika: Viktor Kralj in Peter Zupanc

Oglejte si tudi