Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
2°C
JUTRI
13°C
-1°C
Oceni objavo

Izlet na Blegoš

V torek, 12.10.2021, smo se zapeljali do vasice Leskovice, kjer smo se pri farni cerkvi pripravili za pohod. Ko smo bili ustrezno opremljeni za tokratni pohodniški podvig, smo naredili še skupinsko fotografijo in se odpravili proti cilju.

V začetku smo hodili po asfaltni cesti, ki se je kmalu spremenila v makadamsko. Po dobrih 20 minutah smo se usmerili na kolovoz, ki nas je pripeljal do zavetišča gorske straže na Jelencih. Tu smo si privoščili krajši počitek, da smo se odžejali in najedli.

Od zavetišča smo najprej nadaljevali hojo po gozdni stezi, po kateri smo prispeli na cesto, ki nas je po nekaj minutah pripeljala do Koče na Blegošu. Na koči smo imeli daljši postanek, da smo si lahko v miru privoščili topel obrok ali malico iz nahrbtnika.  Po zasluženemu počitku smo se povzpeli na vrh Blegoša, kjer so nas pozdravile snežinke. Na vrhu se nismo zadrževali dlje časa, ker je postajalo hladno in tudi pihati je začelo.

Proti dolini, kjer nas je čakal kombi, smo se začeli spuščati po strmi gozdni stezi. Pri hoji navzdol smo morali biti zelo previdni, ker je bilo spolzko zaradi vlage pa tudi raznobarvnega jesenskega listja, ki je že pokrilo gozdna tla.

Po dobrih dveh urah smo prispeli do cerkvice na Čabračah, kjer smo si prijetno utrujeni našli svoj sedež na kombiju in se odpeljali proti domu. Za nagrado smo se ustavili še na Trojanah, kjer so si ljubitelji krofov lahko privoščili to značilno trojansko sladico.

Preživeli smo prijeten dan, čeprav vreme ni bilo idealno in tudi razgledi niso bili najboljši, a smo to nadomestili z dobro voljo.

Vodnika: Peter Zupanc in Viktor Kralj

 

Oglejte si tudi