Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
3°C
JUTRI
10°C
3°C
Oceni objavo

Druženje s člani TD Središče ob Dravi

Ker v pobrateni občini Središče ob Dravi nimajo planinskega društva, smo se odločili za tesnejše sodelovanje z njihovim turističnim društvom in športnim društvom. Tako smo leta 2016 v okviru prireditve Pozdrav jeseni skupino njihovih članov prvič odpeljali na raziskovanje okolice našega kraja. Člani TD pa so nas nato vsako leto povabili na njihovo prireditev Praznik buč – odprta vrata oljarne. Te vsakoletne tradicije ni mogla preprečiti niti pandemija.

Tako so nas tudi letos v soboto, 11. septembra, povabili na dan odprtih vrat oljarne. Kljub okrnjenemu programu so se za nas posebej potrudili in nas s starodobnim traktorjem popeljali do obrežja reke Drave, kjer so uredili plažo in jo opremili z informacijskimi tablami z opisi rastlin in živali, ki živijo ob, na in v sami reki. Pot smo nato nadaljevali na Kog. Kljub vinorodnemu okolišu smo tokrat izvedeli marsikaj zanimivega o zgodovini teh krajev od časa viničarjev pa vse preko prve, druge in osamosvojitvene vojne. Naši gostitelji so poskrbeli tudi za to, da nismo bili lačni ali žejni.

Mi pa smo jih letos v nedeljo, 3. oktobra, že šestič gostili v našem kraju. Zbrali smo se na Rogli, od koder jih je Peter popeljal po krožni poti od Rogle na razgledni stolp, od tam pa na Kočo na Pesku in nazaj na Roglo. Ivan je medtem družbo delal njihovi Klaudiji, ki je na invalidskem vozičku. Skupaj sta se sprehodila po vrhu Rogle, kjer je prav tako mogoče videti dosti zanimivosti. Ogledala sta si zbirno jezero, športne objekte, cerkev, letno sankaško progo in se podala na pot med krošnjami ter se vzpela na 37 m visok stolp. Kljub močno vetrovnemu vremenu smo vse ovire premagali in se skupaj podali nazaj v Mislinjo. Tu nas je na športnem igrišču s svojo Silvo pričakal Marjan. Pripravil nam je odličen bograč. Silva pa je poskrbela za postrežbo in okusne slaščice.  

Po kulinaričnih doživetjih in novih spoznanjih smo se zadržali še v prijetnem druženju, ki se je zavleklo v pozno popoldne. Kljub upoštevanju vseh zahtev in priporočil NIJZ, smo spoznali, da nas sedanja situacija še bolj zbližuje, in da vsi potrebujemo takšna druženja. Dobre volje in z obljubo, da s podobnimi druženji nadaljujemo, smo se podali vsak proti svojemu domu.

Oglejte si tudi