Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
7°C
ČET.
16°C
12°C
Oceni objavo

OBČNI ZBOR PLANINSKEGA DRUŠTVA MISLINJA V LETU 2024

Volilni zbor planinskega društva Mislinja

V soboto, 16. marca 2024, smo v veliki dvorani centra Lopan v Mislinji izvedli volilni zbor članov PD Mislinja. Po otvoritvi in pozdravu članov in povabljenih gostov:  podžupana občine Mislinja Jaka Šilaka, vodje odbora za usposabljanje pri Komisiji za planinske poti PZS Maksimiljana Kotnika, predsednice DU Mislinja, predsednice TD Mislinja in predstavnika PD Slovenj Gradec je Miklavževa družina pripravila kratek kulturni program.

Zbor smo nadaljevali z uradnim delom. Po izvolitvi organov zbora so sledila poročila o opravljenem delu v letu 2023, ki so jih podali predsednik društva, vodja vodnikov, načelnik markacistov, vodja poverjenikov, blagajnik in predsednik nadzornega odbora. Poročila so bila soglasno potrjena.

Sledila je razrešnica dosedanjim organom društva, po kateri smo izvolili predsednika društva in nove organe. Predsednik volilne komisije je obvestil zbor, da se v razpisanem roku za funkcijo predsednika društva ni javil nihče oz. nihče ni predlagal kandidata, ki bi se s kandidaturo strinjal. Skladno s pravili društva je predlagal zboru, da dosedanjemu predsedniku podaljšamo mandat do naslednjega zbora članov in v tem času poiščemo kandidata, ki bo sprejel to funkcijo do konca mandata, ki bo trajal do zbora članov leta 2028. Po predstavitvi kandidatov za ostale organe društva in po razpravi in dodatnemu predlogu za eno članico upravnega odbora so bili vsi kandidati soglasno potrjeni.

Uradni del zbora smo zaključili s podelitvijo spominskih listin članom, ki so v lanskem letu praznovali okrogli jubilej 70 in 80 let. Nato je Maksimiljan Kotnik v imenu Komisije za planinske poti pri PZS Francu Zaveršniku podelil Knafelčevo priznanje za dolgoletno in požrtvovalno delo pri urejanju in obnovi planinskih poti.

Zbor smo zaključili ob toplem obroku in obujanju spominov na prehojene planinske poti in načrtovanju udeležbe na akcijah, ki jih planira društvo v letu 2024.

 

 

Oglejte si tudi