Logo MojaObčina.si

Mislinja

JUTRI
20°C
5°C
PET.
19°C
9°C
2245

Izobraževanje strokovnih kadrov v Planinskem društvu Mislinja

V našem društvu se zavedamo, da je zadovoljstvo članov v veliki meri odvisno od priprave in izvedbe kvalitetnih letnih programov in skrbi za varno izvedbo le teh. Za to pa so potrebni izobraženi strokovni kadri. Poleg skrbi za izobraževanje planinskih vodnikov in markacistov, smo v letošnjem letu pridobili pripravnico za mladinskega voditelja, saj želimo v prihodnosti dati večji poudarek mlajši populaciji.

Naša članica Nika Kotnik se je v času od 26. julija do 01. avgusta v planinskem učnem središču Planinske zveze Slovenije Bavšica udeležila tečaja z uradnim nazivom Izobraževanje za mladinskega voditelja. V času izobraževanja so predelali teme o ustrezni  opremi, tehniki varne in pravilne hoje v hribe, pripravi tabora ter izmenjali prakse. Izvedli so učenje govora in krasno debato na dve aktualni planinski temi, praktično predavanje iz prve pomoči, predavanje na temo GRS, praktično učenje vozlov, prečili so učno ferato, se učili družabnih iger ter izvedli orientacijski pohod in tri planinske ture. Na koncu so opravili  še test, s katerim so preverili osvojeno zanje..

Mladinski voditelj je oseba, ki s svojim delom omogoča mladim, da se ukvarjajo z dejavnostmi, ki jih zanimajo ali jim koristijo, s tem pa razvijajo tudi svoje zmožnosti in znanja. Njihov namen je udejanjanje koncepta mladi za mlade v okviru matičnega planinskega društva.

Pred nami je novo šolsko leto, ki je za Niko priložnost, da bo svoje pridobljeno znanje prenesla v društvo in s svojim delom aktivno doprinesla k napredku mladinskega odseka v društvu. Želimo ji, da bi ji bilo to delo v sproščenost, radost in lastno veselje. Hkrati pa vabimo vse, ki bi radi v dobri družbi in pod strokovnim vodstvom spoznavali tako lepote gora kot tudi pasti, ki so jim pri tem izpostavljeni, da se nam pridružijo.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi