Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
4°C
PON.
24°C
5°C
Oceni objavo

Izlet po Loško-Zbelovski planinski poti

Za zaključni izlet v letu 2018 smo si izbrali del poti po Loško-Zbelovski poti. V torek, 4.12.2018, smo se zapeljali do Loč, kjer smo si privoščili jutranjo kavico.

Ob kavici smo počakali na Magdo in Alojza, člana PD Loče, ki sta nas vodila po Loško-zbelovski poti.

Najprej smo se sprehodili skozi Loče. Občudovali smo skladovnice lesa, ki so čakale na razrez. Asfaltna cesta se je začela strmo vzpenjatiin na vrhU klanca smo bili precej zadihani in nikogar ni več zeblo.

Celo pot smo se sprehajali med vinogradi in zidanicami. Po dveh urah hoje smo prispeli do planinske koče. Tu smo se za dalj časa ustavili. Prijazna domačina sta nam skuhala kavico in postregla s pijačo. Postregli smo si tudi z jedmi, ki smo jih prinesli v nahrbtniku.

Čas je hitro minil in morali smo se odpravit nazaj v Loče. Opravili smo še obvezno fotografiranje in se podali po asfaltni cesti, ki smo jo kmalu zapustili, in se raje po bližnjicah spustili v Loče. Tu smo se posedli v kombije in zapeljali do gostilne Janeza Repoluska. V gostišču nas je že čakal dober bograč, ki smo ga z užitkom pojedli, na koncu pa smo se posladkali še z jabolčnim zavitkom in kavico.

Ob obujanju spominov na pretekle pohode in načrtih za prihodnje je hitro prišel čas slovesa in morali smo se posloviti. Mislim, da smo preživeli prijeten dan in da nikomur ni bilo žal, da si je vzel čas za izlet.  

 

Vodnik: Peter Zupanc

Organizator: Silva Sonjak

Oglejte si tudi