Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
3°C
PET.
14°C
1°C
Oceni objavo

IZLET NA VREMŠČICO

V torek, 08.05.2019, smo se zapeljali do Pivke in naprej do odcepa za vasico Volče, kjer smo izstopili in se pripravili na pohod.

Vzpenjali smo se skozi borov gozdiček. Pot se je zložno vzpenjala, občasno so se nam odprli razgledi na okoliške hribe. Po dobri uri hoje smo prispeli na greben Vremščice, kjer so se nam odprli lepi razgledi na Snežnik, Slavnik in Nanos.

Za nekaj minut smo se ustavili pri cerkvici sv. Urbana. Pri cerkvici smo naredili skupinsko fotografijo in se napotili proti Veliki Vremščici, najvišjemu vrhu Vremščice. Po dobrih 10 minutah smo prispeli na vrh.

Tu smo si privoščili daljši počitek, da smo se okrepčali in odžejali. Na vrhu smo lahko uživali v razgledih na Julijske Alpe, Savinjske Alpe, Snežnik pa tudi morje smo videli v daljavi.

Po počitku smo pot nadaljevali proti Škocjanskim jamam. Prehodili smo celoten greben Vremščice in se potem začeli spuščati v dolino. Že na vrhu smo lahko občudovali rožice.


Med spuščanjem v dolino pa so bili travniki še bolj raznobarvni, saj smo lahko občudovali irise, narcise, svišč, marjetice, cvetoči regrat in še mnogo drugega cvetja. Travniki so bili kot cvetoče preproge.

Veseli in srečni smo prispeli do Škocjanskih jam, kjer nas je čakal avtobus. Vstopili smo in se srečno pripeljali do doma. Za nami je bil bil prijeten dan, poln lepih trenutkov.

 

Vodnika: Peter Zupanc

                 Viktor Kralj

 Organizator: Silva Sonjak

 

Oglejte si tudi