Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za nedelja, 22.10.2017

oblačno
Danes bo oblačno. Zjutraj bo na zahodu začelo deževati, padavine bodo čez dan zajele vso državo. Predvsem v južni Sloveniji bodo tudi nevihte s krajevnimi nalivi. Zapihal bo okrepljen severni do severovzhodni veter, na Primorskem popoldne zmerna do močna burja. Meja sneženja se bo proti večeru spustila do nadmorske višine okoli 1200 m, v noči na ponedeljek pa tudi pod 1000 m. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 14, na Primorskem do 18 stopinj C.
7°C | 13°C
ponedeljek, 23.10.2017
6°C | 10°C
torek, 24.10.2017
4°C | 15°C
sreda, 25.10.2017
4°C | 16°C
četrtek, 26.10.2017
4°C | 19°C
Opozorila
Nedelja, 22.10.2017 ob 6h
Danes popoldne bo na Primorskem zapihala zmerna do močna burja. Na izpostavljenih mestih bodo najmočnejši sunki vetra dosegali hitrost od 100 do 120 km/h. Že v drugi polovici noči na ponedeljek bo hitro slabela.
7°C
13°C
oblačno
Nahajaš se tukaj: Novice Gospodarstvo Kmetijstvo

Kaj se godi sadjarju v decembru?


DRUŠTVA, KMETIJSTVO

| |
17.12.2013      18:07
A A

Kaj se godi sadjarju v decembru?


Sadjar tudi za praznike ne počiva, če nič drugega, nazdravlja s pijačo iz svoje kleti.


sadni čips in mošt
sadni čips in mošt
Deli:

V decembru opravimo prvi pretok moštov in moštov za kisanje.

Sušimo sadje in delamo prve žganjekuhe. Sledi druga žganjekuha po štirih do petih tednih.

Prva kalcifikacija ali apnenje v primeru zelo kislih zemljišč (ph v KCl pod 4,5).

V društvu senzorično ocenjujemo suho sadje, marmelade, džeme, namakancee in mlade mošte.

 

Na sedežu društva vam izmerimo ostanke sladkorjev in določimo vsebnost kislin v vaših moštih. Podatki vam bodo v pomoč pri zaključevanju vrenja in prvih pretokih.




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Mislinja!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!