Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
0°C
JUTRI
22°C
4°C
Oceni objavo

23. SPOMINSKI POHOD NA ČRNI VRH

Letos je PD Mislinja pripravilo že 23. spominski pohod dr. Stanka Stoporka na Črni vrh. Na praznični kulturni dan, ki se je letos zgodil v četrtek, smo planinci skupaj krenili izpred centra Lopan proti najvišjemu vrhu Pohorja.

Letos nam je bilo vreme zelo naklonjeno, saj smo si lahko v sončnem in ne preveč mrzlem vremenu dodobra pretegnili noge. Prvi postanek smo imeli na kmetiji Medved, kjer smo se okrepčali s čajem in s flancati.

Pot smo nadaljevali do kmetije Sedovnik. Od tu smo hodili nekaj časa po gozdni poti, ki nas je pripeljala na gozdno cesto, po kateri smo nadaljevali, a smo jo po nekaj minutah hoje že zapustili in se po malo bolj strmi vlaki povzpeli do Pastirskega stola. Od tu do vrha nas je ločil samo še najstrmejši del poti.

Po dobrih dveh urah in pol hoje smo prispeli na Črni vrh. Letos nismo delili toplega čaja, ker nismo imeli prevoza. Kdor pa je želel, je lahko dobil šilček žgane pijače. V škorjanki smo še požigosali kartončke in se prepustili toplim sončnim žarkom in prijetnemu druženju.

Tokrat se nam namreč ni mudilo domov, saj je bilo vreme prav prijetno in nam je dovolilo uživati v razgledih po okolici.

Svoje kartončke je z letošnjim datumom posodobilo 150 pohodnikov, predvidevamo pa, da se je pohoda udeležilo skupaj okrog 250 pohodnikov.

Na tem mestu bi se rad zahvalil tudi vsem našim vodnikom, ki so se udeležili pohoda in poskrbeli za varnost pohodnikov. Zahvalil bi se tudi GRS Maribor in njeni enoti Slovenj Gradec, ki je poskrbela za varnost pohodnikov.

 

Napisal: Peter Zupanc

 

 

Oglejte si tudi