Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
20°C
6°C
Oceni objavo

ŠPORTNE IGRE UPOKOJENCEV

V okviru 41. ŠIU PZDU Dolenjske in Bele krajine je 18.4.2016 potekalo področno tekmovanje v pikadu za ženske v Semiču, kjer  nas je semiško društvo upokojencev gostoljubno sprejelo ob pestri ponudi dobrot in prijetnega druženja s članicam in člani ostalih društev upokojencev. Nastopilo je 106 tekmovalk, v 26 ekipah. Med drugimi  smo se udeležile tekmovanja  tudi mirnopeške članice društva upokojenk v sestavi Zvonke Cesar, Anice Parkelj, Majde Zagorc in Ivane Prešiček. Ekipno smo pričakovale dober rezultat glede na naše predhodno treniranje, vendar nam sreča ni bila naklonjena. Kot najbolje uvrščena posameznica iz naše ekipe  je dosegla 39 mesto, kar je lep rezultat.  Kljub rahlemu razočaranju smo sklenile, da  nadaljujemo z druženjem v pikadu in organiziramo tekmovanje z drugimi društvi. Imamo znanje, manjkajo pa nam tekmovanja. Medse vabimo vse, ki jih zanima tovrstna družabna igra.

Moška ekipa pa se je pomirila v pikadu naslednjega dne v Škocjanu. Pristali so na predzadnjem mestu. Najbolje uvrščen v ekipi  je dosegel 33 mesto.

Veliko boljše je bilo tekmovanje ženske ekipe v streljanju z zračno puško, ki se je  22.4.2016 odvijalo v Trebnjem. Ekipno smo Mirnopečanke dosegle peto mesto.  Izmed 30 nastopajočih tekmovalk je najbolje uvrščena posameznica iz naše ekipe dosegla 13 mesto. Vsem tekmovalcem čestitam za nastop in pogum.  

Oglejte si tudi