Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Od nas se je poslovil Drago Saje

Dne 2. marca 2021 je umrl Drago Saje, dolgoletni predsednik in častni član društva upokojencev Mirna Peč. Od njega smo se poslovili 6. marca na mirnopeškem pokopališču. Oktobra 2020 je praznoval 90. rojstni dan. Od leta 2017 je bil varovanec doma starejših v Domu sv. Katarine v Mengšu.

Drago Saje je bil rojen 21. 10. 1930 na Velikem Kalu pri Mirni Peči. Poleg rojstnega doma sta si z ženo Francko zgradila hišo. V zakonu so se jima rodili štirje otroci. Zaposlil se je na železnici, na začetku kot premikač. Ob delu se je izobraževal in nastopil delovno mesto prometnika, ki ga je opravljal skoraj 40 let. Po upokojitvi se je včlanil v krajevno društvo upokojencev in leta 1992 postal predsednik. To službo je opravljal dvajset let, nato pa je bil še štiri leta njen podpredsednik. Med drugimi je bil pobudnik ustanovitve Pevskega zbora Rožmarin in v njem aktivno sodeloval vse do pred nekaj leti, ko se je zaradi bolezni umaknil. V društvu je deloval na literarnem področju in izdal pesniško zbirko. S svojim mirnim pristopom je vzpostavil dobre pogoje za delo ter pripomogel k razpoznavnosti in ugledu društva. Za svoje rezultate dela je prejel kar nekaj priznanj. Med drugimi društveno priznanje za večletno uspešno delo v dobrobit upokojencev in naziv častnega člana društva upokojencev Mirna Peč. Za delovanje v društvu upokojencev je prejel veliko zlato plaketo Zveze društev upokojencev Slovenije in plaketo Občine Mirna Peč. Bil je tudi član društva čebelarjev, čas pa si je zapolnil z delom v vinogradu. Tudi po končanem aktivnem delovanju v društvu se je našemu povabilu rad odzval in bil vedno dobrodošel med nami.

Drago, za tvoj prispevek, ki si ga v svojem dolgem in plodnem življenju dal, se ti zahvaljujemo. Ohranili te bomo v lepem spominu.

Oglejte si tudi