Logo MojaObčina.si

Mirna Peč

DANES
14°C
2°C
JUTRI
3°C
-8°C
Deli
2550

„RECI (kliram) – naravi DA“

Verjamemo v moč zdravega načina življenja. Zavedamo se, da kvaliteta življenja ni povezana zgolj s prehrano in gibanjem, temveč tudi z okoljem v katerem bivamo. Poskrbeti za varno, zdravo in čisto okolje pa je naš skupen cilj. Prepričani smo, da lahko, ne le delček znanja, temveč zavedanje in razmišljanje v skrbi za naše čisto okolje, prenesemo na naše najmlajše.

Namen in cilj projekta: »RECI (kliram) naravi DA«

- Glavni cilj je, da otroci spoznajo, da je čisto okolje več kot pomembno za vsa živa bitja.
-
Otroci se seznanijo v kateri koš sodi steklo, kam embalaža in kam papir.

- Otroci pridobijo izkušnje o tem, kako lahko oni sami vplivajo na naravo in s tem prispevajo k varovanju in ohranjanju naravnega okolja.

- S pripravo scene in prostora z uporabo različnih materialov vzpodbujamo otrokovo ustvarjalnost.

- Cilj same predstave je v spoznavanju in doživljanju žive in nežive narave v vsej njeni raznolikosti ter stalnem spreminjanju.

- Pedagoški kader skupaj z otroci preko praktičnih izkušenj s postavitvijo in pripravo lastne gozdne scene razvijajo predstavo o nastajanju odpadkov ter o pomenu in možnosti predelave.

Možnosti za izvedbo našega projekta je bilo seveda več. Izbiro in načine smo prepustili vzgojiteljicam in učiteljicam. Lahko so organizirali čistilno akcijo, v kateri sodelujejo tudi starši, lahko so otroci v šolo ali vrtec prinesli odpadek (surovino) katera se lahko reciklira, …

Cilj projekta , da se zbere surovine na način, da se očisti okolico šole, vrtca, gozdiček, sprehajalna pot, … pravilno ločijo odpadki ter se jih ponovno uporabi za sceno, ki bo predstavljala gozd je realiziran. Kajti šele takrat se vanj lahko vselijo gozdni prebivalci in predstavijo zgodbo junakinje srake Špele, ki si je želela biti drugačna. Prigode igrive in nagajive srake Špele niso le zabavne, temveč zelo poučne. Otroci so namreč aktivno vključeni že v nastajanje same zgodbe, saj preko praktičnih izkušenj s pripravo in postavitvijo lastne gozdne scene razvijajo predstavo o nastajanju odpadkov ter o pomenu možnosti predelave  - recikliranja surovin. Predstava GOZDNE SRA(č)KARIJE (medved in sraka – EKO gozdna junaka) je fantastična.

Komunala Novo mesto d.o.o. v sodelovanju z Majo Kokol.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!