Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
9°C
JUTRI
20°C
12°C
Oceni objavo

Občina Mirna Peč za projekt izgradnje sekundarnega vodovodnega omrežja bila uspešna na javnem razpisu

Na javnem razpisu smo prejeli odločbo Ministrstva za okolje in prostor v višini 968.062 EUR.

Projekt »Hidravlična izboljšava vodovodnega sistema Mirna Peč z izgradnjo sekundarnega omrežja v Občini Mirna Peč« vključuje gradnjo javne infrastrukture za oskrbo s pitno vodo v Občini Mirna Peč. Na obravnavanem območju, ki oskrbuje manj kot 10.000 prebivalcev, ni javnega vodovodnega sistema v celoti. Sistem je načrtovan skladno z dolgoročnimi plani razvoja javne komunalne infrastrukture za oskrbo s pitno vodo na območju občine.

Občina Mirna Peč s predmetnim projektom kandidirala  za pridobitev nepovratnih sredstev v okviru objavljenega Javnega razpisa za dodelitev sredstev na ukrepu: »Zeleni prehod – Komponenta Čisto in varno okolje, podukrep: Izboljšanje ukrepov na področju ravnanja z vodo in okoljske infrastrukture (C1 K3)«, Operacija: »Investicije v vodovodne sisteme, ki oskrbujejo manj kot 10.000 prebivalcev« (C1 K3 II).

Investicije v izgradnjo novih energetsko in hidravlično učinkovitih sistemov za oskrbo s pitno vodo za manj kot 10.000 prebivalcev bodo uresničile enega ključnih kazalnikov, in sicer zmanjšanje vodnih izgub na območju za več kot 20 %.

Projekt obravnava vodovodni sistem, ki skupaj oskrbuje manj kot 10.000 prebivalcev ter tako v vsakem trenutku in v vseh razmerah omogoča dostop do zdrave pitne vode vsem prebivalcem, ki so priključeni na sistem.

Namen investicije je izgradnja komunalne infrastrukture za oskrbo s pitno vodo na območju Občine Mirna Peč. Z izgradnjo novega vodovodnega omrežja se bo na javni vodovod priključilo dodatnih 150 objektov oz. cca 405 prebivalcev.

Sistem je načrtovan skladno z dolgoročnimi plani razvoja javne komunalne infrastrukture za oskrbo s pitno vodo v Občini Mirna Peč.

Predmetni projekt se izvaja na območju Občine Mirna Peč, in sicer v naseljih:

  •  Naselje Postaja: izvedba sekundarnega vodovoda v skupni dolžini 1.470 m,
  •  Naselje Golobinjek: izvedba sekundarnega vodovoda v skupni dolžini 3.648 m,
  •  Severni del višinske cone Občine Mirna Peč: izvedba sekundarnega vodovoda v dolžini 2.908 m

 

02.08.2022 je Občina Mirna Peč prejela odločbo Ministrstva za okolje in prostor, s katero se odobri sofinanciranje v višini 968.062,65 EUR. Vrednost celotne investicije v tekočih cenah je 1.936.125,29 EUR neto. Razliko sredstev bo zagotovila Občina Mirna Peč iz proračuna občine.

Terminski plan izvedbe : 2023 - 2026;


Oglejte si tudi