Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
7°C
JUTRI
25°C
11°C
Oceni objavo

Jaslice bodo oživele in silvestrovali bomo s Čuki

V objemu zimskih večerov bo na Frati oživela božična zgodba z živimi jaslicami, zadnji četrtkov večer pa bo v Mirni Peči velika "Zzzabava s Čuki in prazničnim sejmom".

Pri Domu Frata se že peto leto zapored obeta posebno doživetje z živimi jaslicami. Oživele bodo božične zgodbe, ki obujajo duha in grejejo srce. Pridružite se nam in ustvarite lepe spomine v prijateljskem, radostnem in prazničnem vzdušju svetopisemskih zgodb. Vstopite v čarobni svet rojstva odrešenika, kjer se božične melodije prepletajo z gledališko predstavo, stkano iz pravljičnosti in ljubezni.

Dogodek: Božična zgodba z živimi jaslicami

Dan, datum in ura: četrtek, 21. december, in petek, 22. december, ob 18. uri

Kraj: pri Domu Frata, Dolnji Ajdovec 20, 8361 Dvor

Vstop je prost. Ni se potrebno prijaviti in ni vstopnine. Dogodek je omogočil Dom Frata.

Organizator: Dom Frata in Kulturno društvo Četrtkova brenčanja v Mirni Peči v sodelovanju z lokalnimi kmeti, ki bodo pripeljali žive živali, in Zavodom Villa Artemida iz Globodola z njihovo kobilo Kuko


Obiskovalci živih jaslic bodo stopili v svet božičnega vzdušja skozi gledališko predstavo, ustvarjeno pri Kulturnem društvu Četrtkova brenčanja v Mirni Peči. Vedoželjni vnuček Martin bo v družbi živih živali odkrival lepe božične zgodbe z babico Jelko, čarobnost božičnih melodij pa bo pričaralo petje v živo. V četrtek nas bodo z radostjo in veseljem prevzeli razigrani glasovi otrok iz Podružnične šole Ajdovec, v petek pa bodo zazveneli pevci Moškega pevskega zbora Rožmarin. Oba večera bodo v Dom Frata pripravili tudi okusno hrano in pijačo za okrepčilo, tako da bo res poskrbljeno za čisto vse.

Jaslice - FrataJaslice - Frata

 Ne zamudite dolgo pričakovanega božičnega doživetja; polepšajte si božične praznike in doživite svetopisemsko zgodbo na Frati v prijaznem, veselem in prijateljskem božičnem razpoloženju. Dobrodošli in toplo vabljeni pa seveda tudi v Mirno Peč na “Zzzabavo s Čuki in prazničnim sejmom”, ki bo zadnji četrtkov večer v letu pred Osnovno šolo Toneta Pavčka v Mirni Peči.

Dogodek: Zzzabava s Čuki in prazničnim sejmom

Dan, datum in ura: četrtek, 28. december. Odprtje prazničnega sejma ob 18. uri, začetek koncerta ob 19. uri.

Kraj: pri Osnovni šoli Toneta Pavčka v Mirni Peči, Postaja 1, Mirna Peč

Organizator: Kulturno društvo Četrtkova brenčanja v Mirni Peči v sodelovanju z Občino Mirna Peč, lokalnimi društvi in posamezniki

Vstop je prost, dogodek je omogočila Občina Mirna Peč.


Ob 18. uri se bo odprl raznolik praznični sejem, na katerem bodo lokalni ustvarjalci predstavili unikatne in izjemne izdelke, ki so lahko lepa darila za vse priložnosti. Zase in za najljubše. Ob 19. uri bo sledil višek večera - koncert legendarnih Čukov, ki bodo s pesmimi in radoživostjo razživeli staro in mlado. Poleg vrhunske glasbe in edinstvene ponudbe na prazničnih stojnicah se obetata animacija za otroke in čaroben obisk iz daljne zamrznjene dežele. Prijazna teta Zzzima bo s seboj prinesla pravljičnost, veselje, srečo in ljubezen. Seveda bo dobro poskrbljeno za okusno hrano in pijačo, pa tudi mirnopeška penina se bo točila.

 Pridružite se nam na velikem silvestrovanju s Čuki in prazničnim sejmom v Mirni Peči! Nepozabna "zzzabava" bo zagotovljena za vse generacije – za otroke, družine, pare, samske, mlade in malce zrelejše, a še vedno mladostnega duha. Vsi torej vabljeni, da se skupaj poslovimo od starega in da razposajeni vstopimo v novo leto!

Čuki 2Čuki 2

In seveda bomo tudi v 2024 pridno brenčali. Spremljajte nas na Facebook in Instagram profilu Četrtkova brenčanja v Mirni Peči ter na spletni strani cetrtkova-brencanja.si in se prijavite se na mailing listo cetrtkova.brencanja@gmail.com, da boste resnično prvi izvedeli, kaj zanimivega vam spet pripravljamo.

 

Hvala in vedno dobrodošli,

Brenčači

Oglejte si tudi