Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C

JAVNI RAZPIS za sofinanciranje prireditev in drugih aktivnosti, ki pospešujejo razvoj turizma v Občini Miren-Kostanjevica v letu 2020

Datum objave: 27. 05. 2020
Številka razpisa: 322-0009/2020
Sredstva: 4 000,00 EUR

Na podlagi Pravilnika o postopkih za izvrševanje proračuna Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 50/07 s spremembami) in na podlagi prvega odstavka 2. člena Pravilnika o sofinanciranju prireditev in drugih aktivnosti, ki pospešujejo razvoj turizma, mladinskih projektov ter drugih družbenih dejavnosti v Občini Miren-Kostanjevica (Uradni list RS, št. 76/09), Občina Miren-Kostanjevica objavlja 

 

 

JAVNI RAZPIS 

za sofinanciranje prireditev in drugih aktivnosti,  ki pospešujejo razvoj turizma

v Občini Miren-Kostanjevica v letu 2020

 

 

1. Naročnik javnega razpisa: Občina Miren-Kostanjevica, Miren 137, 5291 Miren, tel. 05 330 46 70, e-pošta: tajnistvo@miren-kostanjevica.si

 

2. Predmet javnega razpisa je sofinanciranje:

- prireditev in dejavnosti, ki pospešujejo turistični razvoj in promocijo Občine Miren-Kostanjevica,

- akcij na področju urejanja in varovanja okolja, ohranjanja kulturne in naravne dediščine, oživljanja ljudskih običajev in domače obrti.

 

Sofinanciranje prireditev in dejavnosti s področja kulture, športa in drugih družbenih     dejavnosti ni predmet tega javnega razpisa. Projekti, ki so sofinancirani iz sredstev drugega javnega razpisa, ne morejo biti predmet tega javnega razpisa. Sofinancirani bodo samo projekti, ki so v interesu občine in so namenjeni širši javnosti. 

 

3. Pogoji za prijavo na javni razpis:

Pravico do sofinanciranja projektov na področju turizma imajo upravičenci, ki izpolnjujejo naslednje pogoje: 

- imajo sedež v Občini Miren-Kostanjevica (društva, klubi, zavodi in njim podobne neprofitne institucije);

- so organizatorji prireditve oz. druge aktivnosti;

- imajo urejeno dokumentacijo o registraciji, evidenco o članstvu in plačani članarini, kot to ureja ustrezna zakonodaja (Zakon o društvih);

- imajo zagotovljene osnovne pogoje za izvedbo programa, ki je predmet razpisa;

- občini vsako leto pravočasno predložijo podatke o članstvu, poročilo o realizaciji projektov preteklega leta, načrt aktivnosti in poročilo o doseženih rezultatih (obvezna so dokazila o izvedenih aktivnostih, kot so: fotografije, plakat, vabilo, promocijski material, kopija prijave prireditve…), kar pa ne velja za prijavitelje, ki na razpis kandidirajo prvič.

 

Izjemoma se lahko na razpis prijavijo izvajalci projektov, ki nimajo sedeža v Občini Miren-Kostanjevica, v primeru da je projekt posebnega pomena za občino.

 

4. Okvirna višina razpisanih sredstev po tem javnem razpisu znaša 4.000 €.      Dodeljena sredstva morajo biti porabljena do 31.12.2020.

 

5. Postopek prijave: 

Prijavo na razpis je potrebno vložiti na predpisanih obrazcih, ki so sestavni del razpisne dokumentacije. Če prijavi isti prijavitelj več projektov, mora za vsak projekt posebej izpolniti obrazec 3. Za vsak projekt oz. dejavnost, ki jo je občina financirala v letu 2019, je potrebno oddati tudi ločeno finančno poročilo o porabi sredstev (obrazec 5). 

 

Prijavitelj je dolžan oddati še naslednje priloge:

      -    Fotokopija temeljnega akta društva (priložiti, v kolikor se prijavitelj na javni razpis prijavlja prvič oz. če je prišlo do sprememb v aktih društva)

 

6. Razpisna dokumentacija je od dneva objave do izteka prijavnega roka dosegljiva na spletni strani Občine Miren-Kostanjevica:

https://www.miren-kostanjevica.si/za-obcane-in-obcanke/razpisi-povabila-in-javne-razgrnitve/, lahko pa se jo prevzame tudi v tajništvu občine. 

Kontaktna oseba za dajanje dodatnih informacij v povezavi z razpisom je Nevenka Vuk, tel. 05 330 46 73, elektronski naslov: nevenka.vuk@miren-kostanjevica.si. Vsi obrazci razpisne dokumentacije morajo biti žigosani in podpisani s strani zakonitega zastopnika društva.

 

7. Merila in kriteriji za vrednotenje:

Prijavljeni projekti, s katerimi posamezni izvajalci kandidirajo na tem javnem razpisu, bodo vrednoteni na osnovi meril Pravilnika o sofinanciranju prireditev in drugih aktivnosti, ki pospešujejo razvoj turizma, mladinskih projektov ter drugih družbenih dejavnosti v Občini Miren-Kostanjevica (Uradni list RS, št. 76/09). 

 

8. Vse prispele vloge bo komisija odprla  v roku osmih dni po zaključku razpisa. Komisija bo vloge ocenila na podlagi meril in kriterijev za vrednotenje ter pripravila predlog prejemnikov sredstev. O izboru in upravičenosti do sofinanciranja projektov bodo vlagatelji predvidoma pisno obveščeni v roku 30 dni od dneva odpiranja prijav. Z izbranimi izvajalci bo župan občine sklenil pogodbe o sofinanciranju programov.

 

9. Rok za oddajo vlog in način predložitve:

Prijava na javni razpis mora biti oddana priporočeno po pošti na naslov Občina Miren-Kostanjevica, Miren 137, 5291 Miren ali osebno v tajništvu občine v zaprti kuverti, najkasneje do 29.6.2020.

Na ovojnici mora biti napisan naslov izvajalca projekta na področju turizma (polni naslov pošiljatelja) ter naslov prejemnika (Občina Miren-Kostanjevica) ter pripis »JAVNI RAZPIS TURIZEM 2020 – NE ODPIRAJ«Priloga temu razpisu je izdelana ovojnica, ki jo lahko prilepite na kuverto!

 

Nepravočasne vloge bodo s sklepom zavržene, predlagatelji nepopolnih vlog pa bodo pozvani, da svoje vloge v roku 8 dni dopolnijo. Če tega v postavljenem roku ne bodo storili, se vlogo s sklepom zavrže.

Všečkaj objavo