Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
10°C
JUTRI
21°C
12°C

Javni razpis za sofinanciranje aktivnosti trajnostnega gospodarjenja z divjadjo

Datum objave: 23. 10. 2023
Številka razpisa:

Številka: 341-4/2023-4
Datum: 23. 10. 2023

 

Na podlagi 3. člena Odloka o porabi koncesijske dajatve za trajnostno gospodarjenje z divjadjo v Občini Miren-Kostanjevica (Uradni list RS, št. 50/18) v povezavi z Zakonom o divjadi in lovstvu (Uradni list RS, št. 16/04, 120/06 – odl. US, 17/08, 46/14 – ZON-C, 31/18, 65/20 in 97/20 – popr. in 44/22), Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o proračunu Občine Miren-Kostanjevica za leto 2023 – Rebalans št. 1 (Uradni list RS, št. 100/2023, z dne 29. 9. 2023) in Pravilnika o postopkih za izvrševanje proračuna Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 50/07, 61/08, 99/09 – ZIPRS 1011, 3/13, 81/16, 11/2296/22,105/22 – ZZNŠPP in 106/23) Občina Miren-Kostanjevica objavlja


Javni razpis

za sofinanciranje aktivnosti trajnostnega gospodarjenja z divjadjo

 

1. Predmet javnega razpisa

 

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje aktivnosti trajnostnega gospodarjenja z divjadjo, in sicer ukrepov varstva divjadi, biomeliorativnih, biotehničnih in ostalih, kot so:

-        vzdrževanje pasišč, grmišč, gozdnih jas, mokrišč in remiz za malo divjad,

-        vzdrževanje gozdnega roba,

-        izdelava in vzdrževanje kaluž ter drugih vodnih virov

-        sadnja in vzdrževanje plodonosnega drevja in grmovja,

-        postavitev in vzdrževanje gnezdilnic, solnic in prež ter krmišč,

-        krmljenje divjadi,

-        izobraževanje in obveščanje o stanju in odnosu do gozdnih živali in o gozdnem bontonu,

-        drugi ukrepi varstva in vlaganja v naravne vire,

v posameznih loviščih, katerih lovna površina leži v občini Miren-Kostanjevica. S tem želimo vzpodbuditi upravljavce lovišč k še boljšemu trajnostnemu gospodarjenju z divjadjo in loviščem.

 

Aktivnosti se morajo izvajati v skladu s koncesijsko pogodbo za trajnostno gospodarjenje z divjadjo, programi in načrti upravljanja z divjadjo, predpisi s področja lovstva, ohranjanja narave, varstva okolja in zaščite živali ter drugimi veljavnimi predpisi.

 

2. Osnovni pogoji za kandidiranje na javnem razpisu

 

Upravičenci do sofinanciranja aktivnosti trajnostnega gospodarjenja z divjadjo po tem razpisu so lovske družine, ki imajo sklenjeno veljavno koncesijsko pogodbo za trajnostno gospodarjenje z divjadjo za lovišča, katerih lovna površina leži v občini Miren-Kostanjevica.

 

Vlagatelj mora izpolnjevati naslednje pogoje:

-        je v Republiki Sloveniji registriran kot lovska družina,

-        ima sklenjeno veljavno koncesijsko pogodbo za trajnostno gospodarjenje z divjadjo za lovišče, ki leži v občini,

-        ni v postopku prisilne poravnave, stečaju ali likvidacijskem postopku,

-        ima poravnane davke, prispevke in druge obvezne dajatve državi in občini.

 

Vlagatelj mora k vlogi priložiti vso dokumentacijo in dokazila, ki so zahtevana z javnim razpisom in razpisno dokumentacijo.

 

3. Merila za dodelitev sredstev

 

Vsak vlagatelj lahko prejme sredstva največ v višini kolikor znaša koncesijska dajatev iz naslova koncesije za trajnostno gospodarjenje z divjadjo posamezne lovske družine, ki je razvidna iz vsakoletnega obvestila Ministrstva za kmetijstvo, gospodarstvo in prehrano, za obdobje na katerega se nanaša javni razpis. V primeru, da se sredstva ne porabijo, se ostanek sredstev enakomerno porazdeli med izbrane vlagatelje.

 

4. Višina sredstev

 

Višina sredstev znaša 1.890,19 EUR (koncesijska dajatev za leto 2022) in je zagotovljena v proračunu občine na proračunski postavki 11003020 Transferi lovskim družinam.

 

5. Rok porabe dodeljenih sredstev

 

Sredstva po tem razpisu bodo dodeljena za aktivnosti trajnega gospodarjenja z divjadjo v letu 2022.

 

6. Razpisna dokumentacija in roki za predložitev vlog

 

Javni razpis in razpisna dokumentacija se objavi na spletni strani Občine Miren-Kostanjevica: http://www.miren-kostanjevica.si

 

Obrazci vlog in vsa ostala razpisna dokumentacija je dosegljiva na spletni strani Občine Miren-Kostanjevica pod rubriko Razpisi in v pritličju v glavni pisarni na sedežu Občine Miren-Kostanjevica, Miren 137, 5291 Miren. Za dodatne informacije v zvezi z razpisom lahko pokličete na tel. št. 05 330 46 76.

 

Vloga mora biti izdelana v skladu z javnim razpisom in razpisno dokumentacijo.

 

Vloga s popolno dokumentacijo mora biti poslana priporočeno po pošti na naslov Občina Miren-Kostanjevica, Miren 137, 5291 Miren ali oddana osebno v tajništvo občine v zaprti kuverti, od 23. 10. 2023 do vključno 6. 11. 2023. Na kuverti mora biti poleg naslovnika naveden pošiljatelj in pripis »Ne odpiraj – JR trajnostno gospodarjenje z divjadjo«. Za opremo kuverte lahko uporabite priložen obrazec, ki ga izpolnite, odrežete in nalepite na kuverto.

 

 

 

 

7. Pregled in ocenitev vlog

 

Vloge bo obravnavala Strokovna komisija za izvedbo Javnega razpisa za sofinanciranje aktivnosti trajnostnega gospodarjenja z divjadjo (v nadaljevanju: Komisija).

 

Vlagatelji, ki bodo vložili nepopolne vloge bodo pozvani k dopolnitvi vloge v roku 8-ih dni od prejema poziva za dopolnitev. Vloge, ki v predpisanem roku ne bodo ustrezno dopolnjene bodo s sklepom zavržene kot nepopolne.

 

S sklepom bodo kot nepravočasne zavržene tudi vloge, ki ne bodo prispele do roka določenega v tem javnem razpisu.

 

Zavrnjene bodo vloge tistih vlagateljev, ki ne bodo izpolnjevali osnovnih pogojev in pogojev določenih v besedilu razpisa in razpisne dokumentacije.

 

Komisija bo izvedla strokovni pregled popolnih vlog, jih ocenila in pripravila predlog prejemnikov sredstev.

 

O dodelitvi sredstev bo na predlog komisije odločala občinska uprava, najkasneje v roku 30 dni po izteku roka za oddajo vlog. Zoper sklep občinske uprave je dopustna pritožba na župana, in sicer v roku 8 dni od prejema.

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Mauricij Humar

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Župan

Všečkaj objavo