Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
13°C
JUTRI
17°C
3°C

Javni razpis za dodelitev enkratnih študijskih finančnih pomoči iz občinskega proračuna za leto 2022

Datum objave: 20. 10. 2022
Številka razpisa: 600-10/2022
Sredstva: 5 500,00 EUR

Na podlagi Pravilnika o dodeljevanju enkratnih študijskih finančnih pomoči iz občinskega proračuna (Uradni list RS, št. 43/08 in 94/09), Pravilnika o postopkih za izvrševanje proračuna Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 50/07, 61/08, 99/09 – ZIPRS1011, 3/13 in 81/16) in Statuta Občine Miren-Kostanjevica (Uradni list RS, št. 2/2016 – UPB, 62/2016)Občina Miren-Kostanjevica objavlja JAVNI RAZPIS za dodelitev enkratnih študijskih  finančnih pomoči  iz občinskega proračuna za leto 2022

 

1.     Predmet  razpisa:

Občina Miren-Kostanjevica razpisuje finančna sredstva iz proračuna Občine Miren-Kostanjevica, namenjena za dodelitev enkratnih študijskih finančnih pomoči - za nagrajevanje izjemnih dosežkov na področju športa, kulture, izobraževanja in drugih področjih. 

 

2.     Pravna podlaga:

Pravilnik o dodeljevanju enkratnih študijskih finančnih pomoči iz občinskega proračuna, Pravilnik o postopkih za izvrševanje proračuna RS.

 

3.     Pogoji za prijavo na razpis:

Na razpis se lahko prijavijo učenci, dijaki in študenti s stalnim prebivališčem v Občini Miren-Kostanjevica, ki so v preteklem šolskem letu (2021/22) na posameznem področju:

-         dosegli nadpovprečen šolski uspeh izobraževalnega programa, ki ga obiskujejo (odličen učni uspeh za učence in dijake v preteklem šolskem letu oz. povprečna ocena najmanj 9 za študente v preteklem študijskem letu)

in/ali

-         dosegli izjemne rezultate ali dosežke na posameznem področju (izobraževanje, znanost, kultura, šport), dokazljive s priznanji, potrdili društev, klubov, izobraževalnih organizacij, organizatorjev tekmovanj, z nagradami in kolajnami s tekmovanj, s potrdili o objavljenih delih, s potrdili o sodelovanju pri znanstvenih raziskavah in podobno;

ali

-        uspešno opravili študij v tujini (študijska izmenjava).

 

Kot izjemni dosežek se šteje:

-        1. mesto oz. zlato priznanje, doseženo na državnem/mednarodnem tekmovanju,

-        2. mesto oz. srebrno priznanje, doseženo na državnem/mednarodnem tekmovanju,

-        3. mesto oz. bronasto priznanje, doseženo na državnem/mednarodnem tekmovanju,

-        1. mesto oz. zlato priznanje, doseženo na regijskem tekmovanju,

-        posebne nagrade in priznanja,

-        drugi javni dosežki (potrdila o objavljenih delih, sodelovanju pri znanstvenih raziskavah, recenzije dosežkov na izobraževalno-znanstvenem področju, priporočila ustanov, potrdila in priporočila gospodarskih združb o pomembnih raziskovalnih in drugih prispevkih kandidata).

 

4.     Izpolnjevanje razpisnih pogojev:

Izpolnjevanje razpisnih pogojev bo ugotavljala komisija, ki jo s sklepom imenuje župan Občine Miren-Kostanjevica.


5.     Merila in kriteriji za dodelitev  finančnih pomoči so opredeljeni v Pravilniku o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o dodeljevanju enkratnih študijskih finančnih pomoči iz občinskega proračuna, objavljenem na spletni strani www.miren-kostanjevica.si.

      Merila in kriteriji so naslednji:

-        posamezna kategorija prosilca,

-        dosežena stopnja učnega uspeha,

-        kraj šolanja.

Prednost pri ocenjevanju bodo imeli prosilci, ki dosegajo izjemne dosežke na svojem področju.

6.     Vrednost razpoložljivih sredstev:

Vrednost vseh razpoložljivih sredstev, namenjenih za enkratne študijske finančne pomoči, ki so predmet razpisa, znaša 5.500,00 EUR.

7.     Obdobje za porabo sredstev:

Dodeljena proračunska sredstva morajo biti porabljena v proračunskem letu 2022.

8.     Razpisni rok:

Rok za oddajo  vlog in vseh zahtevanih dokumentov je 22. 11. 2022. Prepozno prispele vloge komisija ne bo obravnavala in bodo neodprte v originalni pošiljki vrnjene pošiljatelju.

9.     Razpisna dokumentacija:

Prijava na razpis mora biti vložena na predpisanem obrazcu. Prosilci morajo ob prijavi na razpis prijavnemu obrazcu priložiti naslednjo dokumentacijo:

-        potrdilo o vpisu za tekoče šolsko/študijsko leto,

-        dokazilo o učnem uspehu v preteklem šolskem/študijskem letu,

-        potrdila o dodatnih znanjih in/ali izjemnih dosežkih,

-        kratka predstavitev prosilca.

Razpisna dokumentacija je dosegljiva na spletni strani Občine Miren-Kostanjevica: http://www.miren-kostanjevica.si. Prosilci lahko razpisno dokumentacijo dvignejo tudi v tajništvu občine.

Vlogo v imenu prosilcev lahko vložijo tudi njihovi zakoniti zastopniki.

10.  Oddaja in dostava vlog:

Vloge oddajo prosilci v zaprti kuverti na naslov: Občina Miren-Kostanjevica, Miren 137, 5291 Miren; z oznako na sprednji strani kuverte "NE ODPIRAJ – VLOGA JAVNI RAZPIS – ŠTUDIJSKA POMOČ".

Oddaja vloge pomeni, da se prosilec strinja z vsemi pogoji in kriteriji razpisa.

11.  Imenovana komisija bo obravnavala pravočasno prispele vloge v roku 8 dni od zaključka razpisa.  V primeru nepopolno izpolnjenih vlog bodo prosilci pozvani, da v roku 8 dni dopolnijo vlogo. Vloge, ki jih ne bo vložila upravičena oseba in nepopolne vloge, ki jih prosilci ne bodo dopolnili v navedenem roku, se zavržejo.

12.  Dodatne informacije:

Dodatne informacije v zvezi z razpisom lahko dobite pri direktorici občinske uprave Tjaši Klavora, tel.: 05 330 46 70 ali po elektronski pošti tajnistvo@miren-kostanjevica.si

13.  Odpiranje vlog in obveščanje o izboru:

O višini sredstev, dodeljenih na tem razpisu, bodo prosilci obveščeni s sklepom v roku 30 dni po sprejeti odločitvi na komisiji, ki vodi postopek.                                                                                                  

                                                                                                

Všečkaj objavo