Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
5°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

Vipavska dolina se bo predstavila na sejmu Natour Alpe-Adria v Ljubljani

Med 31. januarjem in 3. februarjem 2018 bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekal največji slovenski turistični sejem Natour Alpe-Adria, ki bo obiskovalce seznanjal z možnostmi aktivnega preživljanja prostega časa v zeleni Sloveniji in drugod. Sestavni del turistične ponudbe sejma bo predstavitev lokalnih društev, preko katerih bo mogoče spoznati pisano kulturno in etnološko izročilo slovenskih pokrajin.

Tudi Vipavska dolina se bo v hali C predstavila preko nekaterih društev, ki delujejo v dolini. Na posebni sejemski konstrukciji, skladni s podobo turistične znamke Vipavska dolina, se bodo poleg društev zvrstili številni ponudniki iz Vipavske doline. Iz naše občine se bodo predstavili naslednji: Zeliščna kmetija ROGELJA iz Vojščice, ki ponuja zeliščne čaje, mazila, žganja, likerje, sirupe, hidrolate ter ostale zeliščne pripravke, Irena Marušič iz Mirna z doma predelano zelenjavo, vloženo v ekstra deviško oljčno olje blagovne znamke MAQFINO in Anže Rogelja iz Lipe z inovativnimi ročnimi izdelki iz okrasnih buč.

Obiskovalci bodo lahko preizkusili okusne dobrote iz naše doline, se navdušili nad kakovostnimi izdelki domače obrti, spoznali zgodbo o Zdravljici, se seznanili z našimi tradicionalnimi prireditvami ter se preizkusili v igrah s posebnimi očali, ki simulirajo različne napake na vidu.

Vipavska dolina pa se je kot nosilka srebrnega znaka Slovenia Green odzvala povabilu konzorcija SG in se bo predstavila tudi v sklopu Zelene vasi – osrednje predstavitve Slovenske turistične organizacije na sejmu. Tam bo v petek in soboto predstavljen najnovejši »zeleni produkt« iz Vipavske doline – Bigbuddy bike, električni poganjalec za odrasle.

Obiščite nas na sejmu Natour Alpe-Adria v Ljubljani se prepričajte, zakaj je pri nas "Vse drugače. Vse leto." Dobrodošli!

Oglejte si tudi