Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

Promocija Praznika Špargljev v Radol'ci

V soboto 13. aprila smo  v okviru študijske ture obiskali Festival čokolade v Radol’ci.

 

Bili smo  gostje Javnega zavoda za turizem in kulturo Radovljica, ki letos osmič zapored organizira eno največjih slovenskih  kulinaričnih prireditev.

 

Turistično društvo Orehovlje, Društvi žena Orehovlje in Miren ter predstavniki društev upokojencev, smo se v družbi župana Mauricija Humarja, Nevenke Vuk in v.d. direktorice Turizma Miren Kostanjevica Ariane B. Suhadolnik 

zgodaj zjutraj odpravili na pot, ki je,  poleg ogleda  primera dobre prakse organizacije zares velike prireditve, pomenila  tudi priložnost za izvirno promocijo našega največjega  letnega turističnega dogodka -Praznika Špargljev 2019!

 

Po jutranjem ogledu Muzeja Avsenikov in Gradu Kamen,  ki so nam ga podarili gostitelji, smo na prireditvenem prostoru poskrbeli za odmevno promocijo praznika in destinacije Miren Kras.

 

V okviru vodenega  kuharskega šova so naše gospodinje  kar  2x  uspešno predstavile  ponudbo domačih kulinaričnih specialitet iz špargljev, 

fantje so s harmoniko in bobni privabili množice radovednih sladokuscev, ki so z veseljem segali po naših promocijskih letakih.

Največ zanimanja pa sta poželi novi maskoti, Beluško in Mirka, ki sta bili med vsemi obiskovalci festivala  najbolj opazni.

Beluško- simbol naše najbolj prepoznavne povrtnine- belega šparglja  in Mirka v podobi logotipa destinacije,  oba hkrati zavzeta ekologa, ki skrbita za varovanje vode, zemlje, okolja in zraka,

danes krasita fotografije številnih otrok in družin, ki so  množično prosile za skupno fotografiranje!  

 

 

Župan Mauricij Humar se je na glavnem prireditvenem odru zahvalil županu Radovljice Cirilu Globočniku za sodelovanje in ga povabil, da vrne obisk. Branka Tribušon, predstavnica Društva žena iz Orehovelj, pa mu je v znak gostoljubja izročila šopek najslajših belušev.  Višek dneva je bilo srečanje s Sašom Avsenikom, sinom pokojnega Slavka Avsenika, ki je bil navdušen nad našim mladim harmonikašem in je obljubil, da nas kmalu obišče na Primorskem.

 

 

Med  najmanj 10.000 obiskovalci je bilo slišati hrvaško, nemško , angleško in italijansko govoreče goste. 

Razdelili smo 2.000 letakov in verjamemo, da bo tudi iz tega naslova med 17. in 19. majem v Orehovljah zelo živahno.

 

Nenazadnje pričakujemo  v nedeljo povratni obisk najmanj enega avtobusa  gostov iz Radovljice, v petek na kulinaričnem večeru  pa  bo med najbolj slastnimi krožniki v ponudbi  NAJ PRALINA 2019, izbrana kot najboljša na letošnjem Festivalu čokolade!

 

To je bil prvi meddestinacijski obisk, ki postavlja temelje dolgoročnemu  sodelovanju s ciljem izmenjave dobrih praks in  dvigu prepoznavnosti naše destinacije.

Takšnih si v prihodnje želimo še veliko.



Ariana B. Suhadolnik

Oglejte si tudi