Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Aleksandra Pivec ob Dnevu državnosti na Cerju

Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Republike Slovenije, Aleksandra Pivec, je 25.junija ob Dnevu državnosti, obiskala Pomnik miru na Cerju.

 

Župan Občine Miren- Kostanjevica Mauricij Humar, ji je v spremstvu podžupana Zvonka Ferfolje, direktorice Turizma Miren-Kostanjevica mag. Ariane B. Suhadolnik in Mitje Majcna iz Kmetije Majcen v Mirnu, izrekel prisrčno dobrodošlico.

 

Po ogledu muzejskih zbirk, vključno z mojstrovino slikarja Rudija Španzla, Ples življenja in smrti, se je Pivčeva poklonila spominu na branitelje slovenske zemlje in vpisala v knjigo častnih gostov.

 

Sledili so pogovori o viziji razvoja kmetijstva v občini Miren-Kostanjevica ter širšega območja Vipavske doline in Krasa, v katere se je aktivno vključil tudi direktor Vina Kras Marjan Colja.

Ministrica je izpostavila pomen skrbnega gospodarjenja s kmetijskimi zemljišči, ki so eden od temeljev varne prihodnosti, kar je pokazala tudi pandemija Covid-19. Samooskrba mora postati ena od glavnih zavez in sestavni del vizije razvoja ne samo na ravni države, temveč tudi na ravni občin.

 

Župan Mauricij Humar je predstavil pomen kmetijstva za Občino Miren-Kostanjevica, poleg “Vrta Goriške” z najpomembnejšo povrtnino- šparglji in obsežnimi sadovnjaki, tudi velik potencial Biljenskih gričev in oljčnih nasadov. Poudaril je tesno povezanost kmetijstva s turizmom, ki ima vse večjo vlogo pri razvoju in prepoznavnosti občine Miren-Kostanjevica. Pivčeva je napovedala skorajšnji zagon projekta obnove Vogrščka, ki prinaša veliko dodano vrednost za kmetijstvo celotne spodnje Vipavske doline.

Obisk na Cerju se je zaključil z dogovorom o izvedbi delovnega srečanja ministrice s predstavniki širše zainteresirane javnosti konec poletja.

Srečanje bo priložnost za opredelitev prioritet nadaljnjega razvoja kmetijstva v regiji in razpoložljivih možnosti za realizacijo.

 

Pivčeva je vidno prevzeta od lepot pokrajine in sporočila Pomnika miru pot nadaljevala proti Sežani.

Oglejte si tudi