Logo MojaObčina.si

Miren-Kostanjevica

DANES
32°C
18°C
JUTRI
32°C
18°C
Deli
4848

Veličastno nogometno vzdušje in plemenit namen

Nogometno društvo Bilje je leta 2010 prvič organiziralo dobrodelni nogometni spektakel pod častnim pokroviteljstvom tedanjega predsednika vlade Boruta Pahorja.

 

Postavilo si je tudi dolgoročni cilj: na biljensko nogometno igrišče privabiti čim večje število gledalcev, nogometnih navdušencev in hkrati dobrodelno čutečih. S svojo udeležbo bodo prispevali pri zbiranju denarja, ki bo predan dobrodelnim organizacijam in s tem tistim, ki so pomoči potrebni.

 

 

Prve dobrodelne tekme v Biljah

 

Dobrodelnost je bila tista nota, ki je bila vodilo tudi pri organizaciji letošnje tekme, že osme po vrsti in prvič tudi v mednarodni zasedbi pravih svetovnih nogometnih asov.

Nogometno društvo Bilje je v svoji več kot sedem desetletij dolgi zgodovini s posebno pozornostjo skrbelo za kvalitetno rast svojih članov, vse od najmlajših do višjih lig. S ponosom je dalo več pomembnih nogometašev, med katerimi so zagotovo najpomembnejši trije: Valter Birsa, Tim Matavž in Miha Zajc, ki se je kot tretji Šempetrc pridružil slovenskim reprezentantom. V prvih letih sta k odmevnosti prireditve nedvomno pripomogla predvsem Valter Birsa in Tim Matavž. Oba sta zazeto podpirala nogometno šolo biljenskega kluba in s tem dala močan naboj pri delu z mladimi. 

 

 

Pritegnili predsednika UEFE

 

Letos je vodstvu društva uspel nov, izjemno pomemben korak, ki ga je ob široki podpori članov društva in številnih Biljencev tudi uspelo izpeljati: k sodelovanju in sooblikovanju seznama udeležencev na dobrodelni nogometni tekmi so uspeli pritegniti Aleksandra Čeferina, predsednika UEFA. Čeferin je nagovoril in povabil vrsto nekdanjih nogometašev svetovnega slovesa, da so njegovo povabilo sprejeli. Nazaj h koreninam je bil moto, ki jih je navdušil, hkrati pa tudi plemenit namen, za katerega so nastopili na biljenskem nogometnem igrišču.

 

 

Med igralci svetovno znana imena

 

Med igralci so bila tako slavna imena iz sveta nogometnih igralcev, kot so: Luis Figo, Alessandro Del Piero, Marco Materazzi, Dejan Stanković. Svoj prispevek je dala tudi prva zlata slovenska nogometna reprezentanca. Med igralci je sodeloval tudi predsednik države Borut Pahor.

 

 

Nogometni spektakel 2018

Mednarodni nogometni spektakel, ki ga je v soboto, 1. septembra popoldan, v Biljah spremljalo okrog 3500 navdušenih gledalcev, je bil izjemno medijsko podprt tako v slovenskem prostoru kot tudi v Furlaniji Julijski krajini. Prireditev je direktno prenašal Kanal A, omogočen pa je bil tudi ogled tekme v nemškem jeziku po Nemčiji, Švici in Avstriji.

 

 

Denar namenjen dobrodelnima organizacijama

 

Zbrana sredstva so namenjena slovenski dobrodelni organizaciji Vozim in mednarodni Common Goal. Znesek, ki ga bomo razdelili, pa bo znan po 15. septembru, saj še vedno poteka akcija zbiranja denarnih sredstev.

Uspešno smo izpeljali tudi licitacijo dresov in loparja slovitega teniškega igralca Rogerja Federeja.

 

 

Velik prispevek domačinov

 

Povabljeni gostje in igralci so se z organizatorji in člani Nogometnega društva Bilje, podporniki društva ter domačini, ki so zadnje dneve dihali s prireditvijo, družili v prostorih društva. Uživali so ob tipičnih domačih jedeh, ki jih je mojstrsko pripravil Tomaž Kavčič z Zemona, in seveda ob dobrem vinu briških in vipavskih vinarjev. 

 

Ta dan je bil za Bilje velik dan in praznik vseh Biljencev, pa tudi vseh članov Nogometnega društva iz okoliških krajev, ki jim klub veliko pomeni. Zato gre topla zahvala vsem donatorjem, sponzorjem, domačim in okoliškim podjetnikom, obrtnikom, poslovnim partnerjem, vsem staršem, otrokom in navijačem. Srčna hvala vsem Biljenkam in Biljencem, društvu Škulja-Kago Bilje, družbi Hit iz Nove Gorice, družbi ProPlus (POPTV in Kanal A), predsedniku Nogometne zveze Slovenije Radenku Mijatoviću in še posebej Aleksandru Čeferinu, predsedniku UEFA.

 

Matjaž Nemec

Foto: Tomaž Povodnik

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi