Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
5°C
NED.
16°C
1°C
Oceni objavo

Škrljeva in Žontar najhitrejša na 3. Kras Kros Trail Run

V nedeljo se je med prvimi rekreativnimi tekaškimi prireditvami sezone 2018 odvijala tretja izvedba tekaške prireditve Kras KrosTrail Run, ki ga je organiziralo domače društvo AMKK Ales.ca-racing, poznano tudi po uspešni organizaciji gorsko kolesarske verzije Kras Krosa.
V Mirnu se je zbralo 100 tekačev iz Slovenije in Italije. Aleš Žontar (ŠD Nanos/Podnanos) je najhitreje pretekel 14 km dolgo progo s skupno 400 višinskih metrov vzpona, ki se je v večini vila iz Vipavske doline na Kras – spomenik Cerje, dalje po stezah na planoti – tudi po sledeh 1. sv vojne in skozi jamo Pečinka, sledil pa je spust nazaj v dolino.

V ženski konkurenci je zmagala Maja Škrlj.

Izjava vodje prireditve, Borut Klančič: »Še en dogodek Kras Kros je za nami. Zadovoljen sem, da so nastopili tako dobri aktivni tekmovalci kot vsakdanji rekreativni tekači in tekačice. Število nastopajočih me ni presenetilo, saj je bil dogodek malo promoviran in še podobne prireditve v bližnji okolici so zredčile nastopajoče na teku. Nastopajoči so bili zadovoljni nad traso, lokalna skupnost nad dogodkom. Zahvala gre podpornikom Kras Kros prireditev – Turistično društvo Cerje, Bimed suho sadje, abp Sport nutration, Eurospin, Peloz mesnine, Krajevna skupnost Miren, Občina Miren – Kostanjevica, družina Klančič, Mirjam, Beerpro, Simertec. Zdaj pa organizacija gorsko kolesarskega Kras Kros!«

Povezave

www.kraskros.com

Oglejte si tudi