Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
4°C
Oceni objavo

Odpoved Kras Kros prireditev 2021

Gorskokolesarski športni dogodek 8. Kras Kros Mtb Granfondo odpovedan, "gorsko" tekaški 6. Kras Kros Trail Run preložen
Miren; V društvu AMKK Ales.ca-racing iz Mirna, organizatorju prireditev Kras Kros so primorani tudi letos odpovedati priljubljeni športni prireditvi. Razlog za odpoved je status epidemije v Sloveniji in tudi v sosednjih državah.

Termin izvedbe tekaške prireditve 6. Kras Kros Trail Run je sicer preložen! Predviden datum tekaške prireditve po gozdnih prometnicah Krasa in Vipavske doline je bil 31.1.2021. Zaradi aktualne situacije “Covid” je prireditev prenesena na kasnejši, še nedoločen termin.



Po lanski odpovedi priljubljene športne gorskokolesarske prireditve po Goriškem Krasu, 8. Kras Kros Mtb Granfondo tudi letos najverjetneje brez Kras Kros Mtb.

Za odpoved izvedbe v predviden terminu 7.3.2021 odločili zaradi podaljšane razglasitve epidemije v Sloveniji.

Nov datum 8. Kras Kros Mtb ni še znan. Najverjetneje bo to 6. ali 13.3.2022.



Vodja prireditev Borut Klančič sporoča: “V takšnih kaotičnih razmerah je izvedba prireditve obsega Kras Kros močno otežena. Organizacija tovrstnih dogodkov, predvsem kolesarski Kras Kros Mtb, zahteva precejšen vložek energije, časa in tudi finančnih sredstev. Nimam energije se ubadati še z raznimi “Covid” standardi. Skratka, dokler bodo “Covid” omejitve oz dokler bo razglašena epidemija Kras Krosov ne bo! Težka a enostavna odločitev. Žal mi je društvenih kolegov, tekačev in gorskih kolesarjev ter lokalne skupnosti, ker smo vsi z nestrpnostjo pričakovali Kras Kros 2021!"

Povezave

www.kraskros.com

Oglejte si tudi