Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
5°C
Oceni objavo

Kras Kros ponovno uspešen

Gorskokolesarska tekmovalno - rekreacijska prireditev uspešna, kljub deževnemu vremenu. Po delu Krasa v Občini Miren - Kostanjevica najhitrejša italijana.
V Mirnu se je odvilo še eno uspešno poglavje Kras Kros rekreativno – tekmovalnih prireditev. Na gorskokolesarskem 6. Kras Kros Mtb Granfondo, ki ga organizira društvo Avto moto karting klub Ales.ca-racing iz Mirna s pomočjo društva iz sosednje občine KD Des Fles , se je zbralo, kljub deževnemu vremenu, 264 gorskih kolesarjev iz Italije, Slovenije in Hrvaške. 
Spolzko in na nekaterih delih blatno 41 km dolgo progo po kraških gozdnih prometnicah iz Mirna, pod Fajtim hribom do Kostanjevice na Krasu, Hudi Log, Nova vas, Opatje selo, Lokvica, Segeti, Cerje ter spust nazaj v dolino, je najhitreje  prevozil 31-letni profesionalni kolesar Diego Cargnelutti (Wilier Force 7C MTB team). Tik za njim je v cilj pridirkal najboljši slovenec Gregor Krajnc (Calcit bike team). Med ženskami je drugič zapored Kras Kros osvojila ialijanka  Nicol Guidolin.


"Lahko rečem, da je dogodek uspel. Izkazalo se je, da kljub slabemu vremenu, Kras Kros privabi še vedno veliko kolesarjev. Zadovoljen sem, ker se je akivnim tekmovalcem, ki se ne ozirajo na vremenske pogoje, pridružilo precej rekreativnih kolesarjev. Večmesečne priprave se z dobrim odzivom kolesarjov poplačajo. Nekoliko spremenjeno progo so kolesarji dobro sprejeli," je strnil dogajanja na Kras Krosu vodja prireditve Borut Klančič.

Številna udeležba, kljub deževnemu vremenu je dokaz, da je Kras Kros Mtb ena glavnih gorskokolesarskih prireditev v širši okolici, tako za aktivne tekmovalce kot za rekreativne kolesarje.

Za uspešno izvedbo imajo zasluge tudi člani Turističnega društva Cerje in tudi  TD Dren, ki skrbijo za varnost po naseljih na Kraškem delu trase! 
Občina Miren - Kostanjevica in Krajevna skupnost Miren tudi stojita ob strani Kras Kros dogodkom

Oglejte si tudi