Logo MojaObčina.si

Miren-Kostanjevica

DANES
32°C
18°C
JUTRI
32°C
18°C

Simbioza giba 2019

Podružnična šola Bilje se je letos vključila v vseslovenski projekt Simbioza giba. Namen projekta je medgeneracijsko druženje v gibanju.

V sklopu projekta so se v drugem tednu oktobra zvrstile športno-gibalne dejavnosti s prilagojeno vadbo, ki je primerna starosti udeležencev.

 

 

Gibanje pod strokovnim vodstvom

Po navodilu športnega pedagoga Boruta Vodopivca so se otroci Vrtca Bilje, učenci in učenke 1. in 4. razreda šole, babice in dedki, varovanci Hiše dobre volje Miren, varovanci Doma upokojencev Nova Gorica in Varstveno delovnega centra Nova Gorica ter člani Krajevne organizacije RK Bilje razgibavali in premagovali ovire. Sledila je skupinska »Žoga bend« glasbeno-gibalna animacija pod vodstvom Romine Velušček, fizioterapevtke Doma upokojencev Nova Gorica, enota Podsabotin. Gibanje se je nadaljevalo v sodelovanju in povezovanju dejavnosti Tine Krog, animatorke v Hiši dobre volje Miren, Ane Lukežič in Boruta Ambroželija, animatorja Varstveno delovnega centra Nova Gorica.

 

 

Otroci mojstri gibanja

Učenci 1. razreda in razredničarka Mateja Pirc so z dedki in babicami šli na pohod po bližnji okolici. Pred pohodom so se razgibal, nato so se podali na pot. Prijetno utrujeni in v sproščenem vzdušju so se vrnili na cilj.

 

Tudi otroci vrtca skupina Žabe so povabili v vrtec starše, dedke in babice. Vzgojiteljica Vesna Klančič in pomočnica Iduna Bernardis sta predstavili različne gibalne vaje. Bilo je zabavno, družabno in polno prijetnih trenutkov.

 

 

V sodelovanju s članicami in predsednico Krajevne organizacije RK Bilje, Božo Silvo Marega, ter Občinskim združenjem RK Nova Gorica so potekale dejavnosti za

učence in učenke OPB ter ostale udeležence. Pod strokovnim vodstvom Matica Lebana in Blažke Kramar so se seznanili s postopki oživljanja ter uporabo defribilatorja. Tudi sami so na lutki poskusili s postopki oživljanja.

Ob zaključku so se vsi razigrali z gibalnimi igrami s padalom.

 

 

Hvala vsem, ker ste si vzeli čas in obogatili teden s pozitivno energijo, gibanjem in prijetnem druženjem ter na ta način pripomogli k uresničevanju ciljev.

 

Prisrčna hvala vsem za pomoč pri izvedbi aktivnosti in za sodelovanje.

 

Lilijana Kavčič
Foto: iz arhiva šole

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi