Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

OŠ Miren vključena v projekt Erasmus+, z naslovom … and Action

OŠ Miren je vključena v izobraževalni projekt Erasmus+ za učitelje ...

OŠ Miren je vključena v izobraževalni projekt Erasmus+ za učitelje, v okviru katerega se skupaj s kolegi z OŠ Ig, OŠ Brezovica in Srednje šole za gastronomijo in turizem podaja na izobraževalne delavnice na temo snemanja kratkih video vsebin v izobraževalne namene.

Prvo izobraževanje je bilo že organizirano, in sicer avgusta v Severni Makedoniji, v kraju Veles. Udeleženci smo pod okriljem organizatorja Makedonske kinematografije spoznavali zgodovino filma na Balkanu, kadriranje filma, pripravo scenarija, snemanje videoposnetka ter urejanje oz. montažo. Na izobraževanju so bili poleg slovenskih učiteljev prisotni tudi učitelji iz Severne Makedonije, Srbije, Bolgarije in Španije. Nastali so zanimivi videoposnetki, ki jih bomo učitelji lahko uporabili pri svojem delu. Vsa ta na novo usvojena znanja pa so le osnova za nadaljnje delo.

Naslednje izvedbe izobraževanj bodo sledile v tem šol. letu, udeležili se jih bodo tudi učitelji iz naše šole. Odšli bodo v Španijo, Bolgarijo, sodelovali pa bodo tudi pri delavnicah v Sloveniji.  

 

Zapisala: Urška Harej Čoha

Oglejte si tudi