Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

TEČEM, DA POMAGAM - VSAK KROG ŠTEJE

V soboto, 18. maja 2019, se nas je lepo število zaposlenih iz OŠ Miren z družinskimi člani, nekaj učenci in skupaj z ravnateljico Nikolajo Munih, zbralo v Športnem parku Nova Gorica. Udeležili smo se 7. dobrodelne ne-tekmovalne, družabne prireditve «Tečem, da pomagam«,  ki ga je organiziralo medobčinsko društvo Slepih in slabovidnih Nova Gorica skupaj z Lions klubi severne Primorske, mestno občino Nova Gorica in s Centrom za krepitev zdravja v okviru Zdravstvenega doma Nova Gorica.

 

Na prireditvi smo lahko tekli, hodili po atletski stezi ob nogometnem igrišču, se  preizkusili na poligonu za hojo z belo palico, izmerili so nam krvni tlak, holesterol, krvni sladkor, ter nam izdelali analizo telesne mase.

 

Za vsak narejen krog, je Center Magma X, v Novi Gorici doniral Medobčinskemu društvu slepih in slabovidnih Nova Gorica 50 centov.

Ob zaključku dogodka smo bili s strani organizatorjev deležni posebne zahvale in pohvale. Ponosni smo, da smo kot kolektiv OŠ Miren s svojo prisotnostjo pomagali zbirati sredstva, ki so  v celoti namenjena izvajanju strokovno vodenega in preverjenega programa rehabilitacije slepih in slabovidnih na osebni ravni. Ta vključuje odpravljanje gibalnih in komunikacijskih ovir, s katerimi se vsakodnevno srečujejo člani društva.

Oglejte si tudi